Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΨΗΤΕΣ


Οι πατατοκροκέτες είναι πάντα ένα πολύ ωραίο και αγαπημένο ορεκτικό. Συνοδεύουν όλα τα ψητά κρέατα και όχι μόνο. Απο τότε που αποφάσισα να περιορίσω τα τηγανητά στο σπίτι, φτιάχνω πατατοκροκέτες ψητές στο φούρνο. Είναι εξίσου νόστιμες και φυσικά πολύ υγιεινές.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για την παρασκευή τους είναι:

4-5 πατάτες βρασμένες
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
λίγο μαϊντανό
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
4 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη(για το μίγμα)
1 φλυτζάνι τσαγιού τυρί ρεγκάτο (περίπου)
αλατοπίπερο
1 αυγό (χωριστά τον κρόκο και το ασπράδι)
αλεύρι και φρυγανιά για το πανάρισμα

Λιώνουμε τις πατάτες σε πουρέ και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε απο το αυγό τον κρόκο μόνο. Ζυμώνουμε καλά και αν δούμε ότι δεν πλάθονται καλά οι κροκέτες μας, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμη. Επίσης, βοηθάει στο πλάσιμο και το βρέξιμο των χεριών μας. Πλάθουμε σε κροκέτες και τις πανάρουμε. Δηλ. περνάμε τις κροκέτες απο το αλεύρι, μετά τις βουτάμε στο ασπράδι που είναι χτυπημένο με 1 κουταλιά σούπας λάδι και τέλος τις τυλίγουμε σε τριμμένη φρυγανιά.
Αραδιάζουμε τις κροκέτες σε λαδόκολα και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ετσι μπορούμε να τις ετοιμάσουμε κάποια στιγμή που θα έχουμε χρόνο και θα τις έχουμε έτοιμες για όποτε τις χρειαστούμε. Όταν θέλουμε να τις ψήσουμε τις βγάζουμε 10 λεπτά νωρίτερα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία !!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...