Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΤΑΜΠΟΥΛΕ (ΜΑΙΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ)


Υπέροχη σαλάτα, πολύ δροσερή και ταιριάζει απόλυτα με τα ψητά κρέατα. Αυτή η σαλάτα όσο μένει στο ψυγείο γίνεται καλύτερη γιατί παίρνει όλα τα αρώματα απο τα μυρωδικά.

Για τη παρασκευή της θα χρειαστούμε:

1 φλυτζάνι πληγούρι
1 ματσάκι περίπου μαϊντανό
2 ντομάτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 αγγούρι
λίγο φρέσκο δυόσμο ή μέντα
αλάτι
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο

Οι ποσότητες των λαχανικών είναι ενδεικτικές. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αυξομειώνετε.
Πρώτα, βάζουμε το πληγούρι σε κατσαρολίτσα με νερό. Η αναλογία είναι 1 πληγούρι - 2 νερό. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Προσοχή!!!!!!! Φουσκώνει και χύνεται.............
Το αφήνουμε να αποροφήσει όλα του τα υγρά, βάζοντας ανάμεσα στην κατσαρόλα και στο καπάκι μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Το σουρώνουμε για να είμαστε σίγουροι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα.

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και το αγγούρι απο τα σπόρια και τα κόβουμε σε κύβους. Τα προσθέτουμε στο πληγούρι.
Πλένουμε το μαϊντανό, αφαιρούμε τα κοτσάνια του και στον στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τον ψιλοκόβουμε και τον ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
Επίσης, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το φρέσκο δυόσμο ή τη μέντα και τα προσθέτουμε και αυτά.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με μπόλικο λεμόνι. Αυτή η σαλάτα χρειάζεται αρκετό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κάποιο απο τα υλικά που ίσως λείπει.
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά απο 1 ώρα τουλάχιστον.
Καλή επιτυχία!!!!!!!



Share

9 σχόλια:

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Την εχω δοκιμάσει πολλες φορές και σας την προτείνω. Θα ξετρελαθείτε.

efhbos είπε...

ευη κατ'αρχας εχω να πω οτι μου αρεσει πολυ το ονομα του ιστολογιου σου! την σαλατα λεω να δοκιμασω να την κανω!

elen είπε...

Υπέροχη σαλατούλα ειδικά για τώρα το καλοκαιράκι.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Efhbe, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τη σαλάτα να τη φτιάξεις, είναι εύκολη και νοστιμότατη. Ότι χρειαστείς, εδώ...... :-)
Ελενίτσα ναι είναι πολύ δροσιστική και τρώγεται και σαν κύριο πιάτο. ;-)

Σωτήρης είπε...

Τώρα αυτό το ταμπουλε, το είχα πρωτοδοκιμάσει μικρός στην Κωνσταντινούπολη σε κάτι Συριανούς(άραβες χριστιανούς). Μετά από χρόνια το έφαγα σε λιβανέζικο "σαντουιτσαδικο" αλλά πολλά τα $$$ που χρεώνει για λίγο πλιγούρι. Θα το φτιάξω, εύκολο φαίνεται. Επιβεβαιώνω τη νοστιμιά. Και ένα αϊράνι(ξυνόγαλο με λίγο αλάτι) δίπλα για παρέα. Εννοώ δίπλα στο κεμπαμπ :)

admin είπε...

μου μυρισε μέχρι εδώ!!!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Σωτήρη έχεις δίκιο. Βγαίνουμε με παρεούλα και πηγαίνουμε να φάμε κάτι "διαφορετικό" και τα χρυσοπληρώνουμε. Στην ουσία δεν είναι τίποτα να τα φτιάχνουμε μόνοι μας και να μαζευόμαστε παρεούλα και να τα απολαμβάνουμε. Όσο για το κεμπάπ......
Τρελοκούνελο είσαι ακόμη στην αρχή!!!! :Ρ

monaxopaidi είπε...

Αχ αχ αχ αχ

θα με τρελάνεις εύη με αυτές τις φωτογραφίες. Φαίνεται τρομερή λιχουδιά..

Λίγο σπιτικό φαγητό ρε παιδιάα....

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Σ ευχαριστώ μοναχοπαίδι για τα καλά σου λόγια!!!!!! Ναι πράγματι λίγο σπιτικό φαγητό, να ξεφύγουμε απο τα fast food που τα άτιμα μας τραβάνε σαν μαγνήτης...... :Ρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...