Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΛΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



Μετά απο πολλές μέρες κρεατοφαγίας, χρειαζόταν να φάμε και λαχανικά. Τι καλύτερο λοιπόν απο το τουρλού ή αλλιώς όπως λέμε μελιτζανοκολοκυθοπατάτες!!! Βέβαια σ αυτό το φαγητό ταιριάζουν όλα τα λαχανικά ανάλογα τις προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να το φάτε σκέτο ή με τριμμένη φέτα ελαφρά λιωμένη στο γκρίλ.

Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε:

3 μελιτζάνες μέτριες
4 κολοκυθάκια
3-4 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε κομμάτια τη μελιτζάνα, την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και να ξεπικρίσει, για περίπου 30΄. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Ξεπλένουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις στίβουμε με τις παλάμες μας για να στραγγίξουν καλά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά μας λίγο απο το τηγάνι να σωταριστούν ελαφρά. Αν θέλουμε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, το παραλείπουμε το τηγάνισμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για να σωταριστούν ελαφρά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, τα γυρίζουμε 2-3 φορές όλα μαζί για να σωταριστούν κι αυτά.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε το πελτέ ντομάτας και το προσθέτουμε κι αυτό στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 45΄. Προσέχουμε να μην πιεί όλο το νερό, γιατί χρειάζεται να έχει σάλτσα το φαγητό μας .......για τις βούτες με το ψωμάκι μας.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νερό δεν λεει η συνταγη αν βαζουμε και ποσο;

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Στη συνταγή αναφέρεται 1 ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο διαλύουμε τον πελτέ.
Απλά δεν προσθέτουμε πολύ νερό, επειδή βγάζουν και τα λαχανικά, μην φτιάξουμε σούπα!!!! Μαγειρεύοντας, βλέπουμε και πράττουμε ανάλογα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...