Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ


Τώρα που καλοκαιριάζει και ζητάμε κάτι δροσερό, προτείνω να φτιάξετε αυτό το γλυκάκι. Είναι δροσερό και κυρίως ελαφρύ. Τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες και δεν μας επιβαρύνει με πολλά λιπαρά. Δοκιμάστε το!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

μπισκότα πτι-μπερ περίπου 1 1/2 πακέτο
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής (βανίλια)
1 κουτί ζελέ μπανάνας ή ανανά
1 κουτί κομπόστα ροδάκινο ή κοκτέηλ φρούτων
γάλα φρέσκο
λίγη σαντιγύ

Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις. Αντί για νερό κρύο χρησιμοποιούμε το ζουμί της κομπόστας που έχουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι το σημείο που θα αρχίσει να πήζει. Προσοχή να μην πήξει!! ( Ξεκινάμε με το ζελέ τη συνταγή μας επειδή θέλει λίγη ώρα για να κρυώσει. Δεν πρέπει να το βάλουμε στο γλυκό απ' ευθείας γιατί ενώ θα το ρίξουμε απο πάνω τελευταία στρώση, θα τρέξει απο τα πλάγια και θα πάει όλο κάτω στο πάτο του πυρέξ.)
Χτυπάμε τις 2 κρέμες αραβοσίτου με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν έχουμε σαντιγύ, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος 2-3 κουταλιές και να ανακατέψουμε απαλά. Κάνει τις κρέμες πιο αφράτες.
Αν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα ροδάκινο, θα πρέπει να τα ψιλοκόψουμε σε κυβάκια. Αν έχουμε κοκτέηλ φρούτων είναι έτοιμα. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο γάλα για να βουτάμε τα μπισκότα.
Παίρνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ. Βουτάμε στο γάλα στιγμιαία τα μπισκότα ένα ένα και τα στρώνουμε στο πάτο. Δεν τα αφήνουμε πολύ γιατί θα λασπώσουν. Εξάλλου, μένοντας στο ψυγείο το γλυκό, νοτίζουν περισσότερο.
Απο πάνω ρίχνουμε τη μισή κρέμα, και τη στρώνουμε φροντίζοντας να πάει παντού.
Συνεχίζουμε με 1 ακόμη στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Ρίχνουμε τα κομμάτια κομπόστας λίγα λίγα, προσπαθώντας να καλύψουμε όσο καλύτερα γίνεται τη κρέμα.
Τελειώνουμε ρίχνοντας το ζελέ που είχαμε στο ψυγείο. Θα πρέπει να έχει παχύρευστη υγρή μορφή και να μην έχει πήξει, γιατί αλλιώς δεν θα στρώνεται καλά πάνω απο τα φρούτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο προσεκτικά, χωρίς να το πολυκουνάμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει το ζελέ.
Πριν το κόψουμε για να σερβίρουμε, μπορούμε να το γαρνίρουμε με σαντιγύ.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!



Share

5 σχόλια:

VASILIKI είπε...

Μπράβο Εύη!
Πολύ καλύ λύση για καλοκαιρινό, δροσερό γλυκάκι, πανεύκολο, γρήγορο και οικονομικό.
Όλα σε ένα!
Χαίρομαι που σε βρήκα.

Καλή συνέχεια...

BIKY είπε...

Πολύ νόστιμο το γλυκό σου Είναι το αγαπημένο της κορούλας μου
Εχει τώρα πόσες μέρες που μου ζητά να το φτιάξω
Στείλε λίγο και από εδώ
Καλό βράδυ

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

η οικογένεια έχει μια αδυναμία στο ζελέ φράουλας, γι' αυτό όσο ακόμη έχει φράουλες το απολαμβάνουμε με φράουλες, είναι από τα γλυκάκια που μεγάλωσαν γενιές μαζί του, και θα είναι αγαπητό σε πολλές γενιές ακομη

καλο Σ.Κ

EYH είπε...

Βασιλική μου καλωσόρισες. Πράγματι όλα σε ένα. Τώρα το καλοκαιράκι θέλουμε δροσερές και γρήγορες συνταγές.
Βίκυ μου αν και άργησα να σου απαντήσω έχω ακόμη γλυκάκι για να στείλω στο ναζιάρικο ποντικάκι σου :)
Γαστεροπλήξ καλωσόρισες. Μπορείς άνετα να το συνδιάσεις με φρέσκα φρούτα και ανάλογης γεύσης ζελέ. Για κάποιον που αγαπά το συνδιασμό σοκολάτας φράουλας μπορεί να κάνει και σοκολατένια κρέμα, αντί βανίλιας. Ορεξη να έχουμε....... :)

elen είπε...

Εύη μου πόσο θα ήθελα να είχα ένα κομμάτι τώρα δα!!!Άτιμη δίαιτα!!!:(
Καλό βράδυυυυυυυ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...