Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ


Γενικά οι καριόκες είναι ένα γλυκό που μας αρέσει,αλλά αποφεύγουμε να αγοράζουμε λόγω των όσων έχουν ακουστεί κατά καιρούς γι' αυτά τα γλυκίσματα. Γι' αυτό επιχείρησα να τις φτιάξω μόνη μου και τελικά το αποτέλεσμα ήταν εκλπληκτικό!!!!! Όσοι δοκίμασαν, μου είπαν ότι δεν ξεχώριζαν απο τις έτοιμες. Δοκιμάστε τες και θα καταλάβετε!!!!!!!

Τα υλικά που χρειάζονται για τις καριόκες είναι:

1/2 kg καρύδια
300 γραμ. φρυγανιά ή τσουρέκι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σούπας κακάο
700 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1-2 κουτ. γλυκ. αραβοσιτέλαιο
1/2 kg ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό

Πρώτα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-10 λεπτά σε σιρόπι.
Στη συνέχεια, τρίβουμε την φρυγανιά ή το τσουρέκι στο μίξερ μας. Εγώ χρησιμοποίησα τσουρέκι που είχα στην κατάψυξη. Αν κάνετε το ίδιο, θα πρέπει να ψήσετε το τσουρέκι κομμένο στη μέση, στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 45΄ περίπου, μέχρι να γίνει σαν παξιμάδι. Επίσης, τρίβουμε και τα καρύδια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά ή το τσουρέκι, τα αρωματικά μας και το κακάο. Ρίχνουμε απο πάνω το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο λίγο να σφίξει. Στη συνέχεια, είτε θα φτιάξουμε ρολά πάχους 6-7 εκατ. και θα τα τυλίξουμε με μεμβράνη, είτε θα βάλουμε το μίγμα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας καλυμένο με μεμβράνη και θα το στρώσουμε καλά να είναι λείο. Ξαναβάζουμε τα ρολά ή το ταψί στο ψυγείο για αρκετές ώρες να σφίξει πολύ καλά το μίγμα.
Έπειτα, κόβουμε τα ρολά σε λεπτές φέτες. Αν βάλουμε το μίγμα στο ταψί κόβουμε με κουπ πατ διάφορα σχέδια ή με ένα ποτήρι στρογγυλούς δίσκους. Τα περισσεύματα τα πλάθουμε και αυτά σε διάφορα σχέδια με τα χέρια μας.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε λίγο αραβοσιτέλαιο για να γυαλίσει.
Με την βοήθεια 2 πηρουνιών βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα τις καριόκες μας μία μία και τις αραδιάζουμε σε λαδόκολα αφήνοντας τες να κρυώσουν. Τέλος, αν θέλουμε τις τυλίγουμε σε χρωματιστά αλουμινόχαρτα. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συνταγή είναι πράγματι υπέροχη.Ενθουσιάστηκα και δεν περίμενα ότι γίνονται τόσο εύκολα τόσο νόστιμες και νηστήσιμες καριόκες.
Κατερίνα Κ.

chara είπε...

Θα ήθελα να σου πω τα συγχαρητήρια μου!!! πολύ εύκολη συνταγή και κατά τη γνώμη μου πιστεύω το τσουρέκι τα κάνει πιο νόστιμα..Λίγο ταλαιπωρήθηκα με τη σοκολάτα αλλά πιστεύω επειδή ήταν πρώτη φορά.Ήδη έχω αρχίσει να προωθώ την συνταγή σε μαμά,αδελφή και φίλες,είναι πολύ ωραία..σ'ευχαριστούμε που την μοίρασες μαζί μας!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...