Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ


Ένα καταπληκτικό φαγητό, πολύ ωφέλιμο τώρα για την νηστεία με πολλές βιταμίνες. Παίρνουμε τη γεύση του υπέροχου αυτού φαγητού, φρικασέ, αλλά βάζοντας μανιτάρια δεν φορτωνόμαστε με χοληστερίνη κ.α. απο το κρέας. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!!
Την συνταγή αυτή την επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου (παρασκευή και παρουσίαση), η πολύ καλή φίλη του blog μας η Μαίρη Τ. και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Για την παρασκευή του φρικασέ θα χρειαστούμε:

1 kg μανιτάρια φρέσκα
3 μαρούλια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
άνηθο
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
χυμό απο 2 λεμόνια
2 κουταλ. σούπας κορν φλάουρ

Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάμε για λίγο, σε βραστό νερό. Κόβουμε και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σωτάρουμε για λίγο.
Έπειτα, προσθέτουμε και τα κομμένα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για λίγο να σωταριστούν και αυτά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και με λίγο νεράκι τα αφήνουμε να μισοβράσουν.
Τότε προσθέτουμε τα μαρούλια, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρούμε λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε με το λεμόνι και το κόρν φλάουρ. Περιχύνουμε την κατσαρόλα μας με το χυλό αυτό και την κουνάμε κυκλικά, να πάει παντού. Αφήνουμε λίγο πάνω στη φωτιά για να χυλώσει.

- Μπορούμε, αν θέλουμε, να μην ζεματίσουμε τα μαρούλια και να τα προσθέσουμε στα μανιτάρια έτσι, χοντροκομμένα.
- Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και μία χούφτα ρυζάκι με ανάλογη προσαρμογή νερού φυσικά.
Καλή επιτυχία!!!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...