Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

CHILLI CON CARNE


Έχετε όρεξη για μεξικάνικο; Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζετε να πάτε στο Μεξικό ειδικά τώρα με την γρίππη.... Θα μεταμερθούμε νοητά και γευστικά με αυτό το φαγάκι που θα το φτιάξουμε μόνοι μας. Είναι εύκολο και ελαφρά πικάντικο. Τρώγεται άνετα και απο αυτούς που δεν πολυαγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.
Συνδιάζεται με ρυζάκι και σερβίρεται είτε με γιαούρτι είτε με τυράκια τριμμένα.
Ας το φτιάξουμε!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (kidney)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
λίγη ζάχαρη
κίμινο
ρίγανη
αλατοπίπερο
κόλιαντρο σκόνη
πάπρικα

Σε μια κατσαρόλα σωτάρω τον κιμά με ελάχιστο νεράκι, μέχρι να φύγει το αίμα του και να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνω, κατόπιν, λίγο ελαιόλαδο και μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνω να σωταριστούν για λίγο.
Προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και αφήνουμε να σωταριστούν και αυτές, ανακατεύοντας ελαφρά.
Ρίχνουμε όλα τα καρυκεύματα και τέλος την ντομάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά το φαγητό μας, περίπου 30 λεπτά.
Κατόπιν, ξεπλένουμε τα φασόλια σε τρεχούμενο νερό και τα προσθέτουμε στον κιμά. Επίσης, ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη.
Ετοιμο για να το σερβίρουμε!!!

Στη φωτο το έχω σερβίρει μέσα σε καλαθάκια απο tortillas με τυράκι αλλά και με γιαούρτι.
Μπορούμε όμως και να το τυλίξουμε μέσα στις tortillas.
Buena suerte!!!!





Share

13 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Τελεια συνταγή!!! το μόνο που θα ήθελα(μια μικρή παραλλαγή) θα ήταν μια δοση "Πηραυλου".. Πως γίνεται να απογειωσω στα ύψη τον ουρανισκο μου κάνοντας το ΚΑΥΤΕΡΟ????

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Μεξικάνικη κουζίνα ΤΟΠ!!!!Ειδικά τώρα με τα κρύα!!!!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@ Γιάννη φίλε, καλημέρα. Χαίρομαι που επιτέλους, έγραψες σχόλιο μετά απο καιρό παρακολούθησης του blog. Ελπίζω να μην είναι η πρώτη και η μοναδική φορά.
Τώρα, για να απογειώσεις στα ύψη όπως λες τον ουρανίσκο σου, αλλά για μεγάλη απογείωση... να βάλεις καυτερές πιπερίτσες, να αυξήσεις τη ποσότητα του τσίλι και ακόμη να προσθέσεις ταμπάσκο.
Η δοσολογία βέβαια, εξαρτάται του πόσο θες να απογειωθείς!!!! Το αφήνω στην κρίση σου....
Καλή συνέχεια :)))

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλέ! καημό το έχω, δεν έχω φάει μεξικάνικο και όποτε αγόρασα τορτίλιες έρχεται η κόρη μου η Ιωάννα που της αρέσουν και μου παίρνει και τις τορτίλιες και τις σάλτσες!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@ E allora φίλη μου, τώρα που θα πίνουμε τα κρασάκια μας θα αρχίσουμε τα καυτερούλια!! Συμφωνώ ότι η μεξικάνικη είναι super!!!
Φιλιά :)))))
--------------------------------------

@Αχτιδούλα μου, καλημέρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Την επόμενη φορά, να φτιάξετε μεξικάνικο, να καλέσεις και την Ιωάννα και να το απολαύσετε μαζί!!
Τι τραβάμε εμείς οι μάνες τελικά...
Φιλάκια :)))

oreksinaxeis είπε...

Θεϊκό Εύη μου...λατρεύω την Μεξικάνικη κουζίνα...εγώ το προτιμώ ΚΑΥΤΕΡΟ και εκτός απο τορτιγια συνοδεύω σχεδόν πάντα πατάτες τηγανιτές ή φουρνιστές με την φλούδα τους εξίσου πικάντικες και αυτές....Τρέχωωωω να πάρω κιμάαααααα byeeee :))

γαστεροπλήξ είπε...

παρά λίγο να ανεβάσουμε την ίδια ανάρτηση, καλά που δεν είχα χρόνο χθες το βράδυ, τις έφτιαξα το προηγούμενο σαββατοκύριακο και τις τσακίσαμε!!!!!!!


τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!!!!

mia maria είπε...

Πεντανόστιμο φαίνεται! Θα πρέπει να μην είναι και πολύ πικάντικο, οπότε θα το προτιμήσω!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Πανδώρα μου, τρέξε να προλάβεις τα μαγαζιά ανοικτά. Μην ξεχάσεις τα φασόλια, που κάνουν όλη την νοστιμιά.
Οσο για το καυτερό, ως γνωστό εμείς δεν.... οπότε ο καθείς προσαρμόζει τις ποσότητες.
Τις πατατούλες σου τις έφτιαξα, είναι στα υπόψην προς ανάρτηση, με μικρές αλλαγές!! Τέλειες, δεν το συζητώ.
Φιλάκια :))
-------------------------------------

@Γαστεροπλήξ μου, φαντάζομαι εννοείς τις tortillas.
Να τις ανεβάσεις εννοείται, να πάρουμε ιδέες και απο εσένα. Αλλωστε μας βοηθάς πολύ με τα μυστικούλια σου και με τον τρόπο που τα περιγράφεις.
Εξάλλου, σε εμένα δεν είναι και η πρώτη φορά να συμπέσει ανάρτησή μου.
Πλάκα έχει....
Φιλάκια :)))
------------------------------------

@Μεγαλομαμά, εμείς έχουμε ένα θέμα με τα καυτερά. Για να τρώμε αυτό πάει να πει ότι έχουμε φέρει τη γέυση του, στα επιθυμητά όρια.
Δοκίμασέ το και πάλι σε αναλογίες όπου ταιριάζουν στα γούστα σας.
Καλό Σ/Κ :))))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλά λες, που να τρέχουμε στο Μεξικό??
Αφού έχουμε την Εύη να μας μαγειρεύει μεξικάνικο!!!
Γεια στα χέρια σου Ευάκι!!

Δημιουργία είπε...

Να εισαι καλα Ευη που εφερες το Μεξικο στο πιατο μας.Δεν εχω δοκιμασει ποτε Μεξικανικο, τωρα ηλθε η ωρα και με σπιτικες τορτιγες οπως ειδα στην προηγουμενη αναρτηση.

Ανώνυμος είπε...

φαινεται τελειο, τα καλαθάκια εσυ τα έφτιαξες ή υπαρχουν έτοιμα στο εμπόριο?

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε/η ανώνυμε/η, τα καλαθάκια είναι απο χειροποίητες τορτίγιες και τα έφτιαξα εγώ.
Δεν είναι κάτι σπουδαίο, τις έβαλα πάνω σε αναποδογυρισμένα πυρίμαχα μπολάκια στο φούρνο για λίγο μέχρι να πάρουν την φόρμα που θέλουμε.
Μετά τις αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν και τις βάζουμε στο πιάτο μας.
Ελπίζω να βοήθησα......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...