Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ


Την σοκολατόπιτα αυτή την έφτιαξα χθες, ανήμερα του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου και την πρόσφερα ως κέρασμα σε μια πρωινή εκδήλωση. Βέβαια, λόγω της νηστείας, έγινε χωρίς αυγά και γάλα. Εγινε αφράτη και την περιέχυσα με κρέμα ganache. Παρότι νηστίσιμη, εξαφανίστηκε. Δυστυχώς, δεν πρόλαβα να την φωτογραφίσω κομμένη.....

Για την παρασκευή της θα χρειαστούμε:

3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές σούπας κακάο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού παγωμένο νερό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ
2 κουταλιές σούπας ξύδι

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το νερό, το κονιάκ, το ξύδι με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 35΄περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με ganache και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε την σοκολατόπιτα στη μέση σαν παντεσπάνι, να στρώσουμε ganache στο κάτω κομμάτι, να καλύψουμε με το επάνω και μετά να περιχύσουμε με την υπόλοιπη ganache. Σ' αυτήν την περίπτωση καλό είναι να φτιάξουμε τη σοκολατόπιτα αρκετές ώρες νωρίτερα, ώστε να κρυώσει καλά και να μην τρίβετε στο κόψιμο.

Για την κρέμα ganache:

225 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
3/4 κούπας φυτική κρέμα "γάλακτος"
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας κονιάκ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά τη μαργαρίνη με την κρέμα "γάλακτος". Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε για περίπου 2΄ να λιώσει και να γυαλίσει. Τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΦΕΤΑ


Εύκολη και γρήγορη λύση για την οικογένεια. Το καλό με τις ομελέτες είναι ότι μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να προσθέσουμε ότι γευστικά μας αρέσει περισσότερο. Σ αυτή την συνταγή αν περιορίσουμε το ελαιόλαδο και προσθέσουμε τυρί με χαμηλά λιπαρά έχουμε ένα πιάτο διαιτητικό και χορταστικό. Δοκιμάστε την!!!!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

4 αυγά
4-5 κουταλιές σούπας γάλα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
2 ντομάτες σε κυβάκια κομμένες
ελαιόλαδο
λίγο κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο
αλατοπίπερο
διάφορα μυρωδικά
τυρί φέτα

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
Σε ένα τηγανάκι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη πιπεριά. Κατόπιν ρίχνουμε και τη ντομάτα, αλατοπίπερο και διάφορα μυρωδικά που μας αρέσουν (βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη κ.α). Αφήνουμε για λίγο να βράσει η σάλτσα μας και να πιεί τα πολλά υγρά η ντομάτα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα αυγά. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μόλις ψηθεί απο κάτω, γυρίζουμε την ομελέτα απο την άλλη είτε με μια σπάτουλα είτε με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου.
Στρώνουμε επάνω στην 1/2 ομελέτα, τυρί φέτα κομμένο σε τετράγωνους μεγάλους κύβους και περιχύνουμε με την σάλτσα. Καλύπτουμε τη γέμιση με την άλλη μισή ομελέτα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Τρώγεται ζεστή και κρύα με μια χορταστική σαλάτα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτας. Είτε κάποια που μας έχει περισσέψει απο άλλο φαγητό είτε και έτοιμη σε βάζο. Απλά την ζεσταίνουμε και την χρησιμοποιούμε.
Καλή επιτυχία!!!!!

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


Στις 27 Αυγούστου, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αγ. Φανουρίου. Είναι μια σημαντική μορφή, που ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλά σαν μια μόνο ημερομηνία. Η μεγάλη τιμή που τρέφουν οι χριστιανοί στον Άγιο έγινε αιτία να δημιουργηθεί το έθιμο της πίτας του, της φανουρόπιτας.
Η πίτα γίνεται για να φανερώσει ο Άγιος σε κάποιον ένα χαμένο αντικείμενο, κάποια δουλειά, την υγεία σε κάποιο άρρωστο κ.α. Βεβαίως προτιμότερο θα ήταν τα κίνητρα και οι εκδηλώσεις να ήταν περισσότερο πνευματικού χαρακτήρα αλλά μπορούμε να έχουμε και πνευματική ωφέλεια. Μπορούμε για παράδειγμα να φτιάξουμε εμείς την πίτα και όχι να την αγοράσουμε έτοιμη, να συμμετέχουμε ενεργά στις ακολουθίες που γίνονται προς τιμή του Αγίου και να μην μένουμε μόνο στην προσφορά της φανουρόπιτας.
Η φανουρόπιτα είναι μια νηστίσιμη πίτα, που φτιάχνεται και μοιράζεται στους πιστούς ως ευλογία.
Ας την φτιάξουμε και εμείς λοιπόν και αν κάτι θέλουμε οπωσδήποτε να μας φανερώσει, αυτό ας είναι ο σωστός δρόμος που θα μας οδηγήσει στην αιώνια βασιλεία.

Για την παρασκευή της θα χρειαστούμε:

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι γεμάτο του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλυτζανιού τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 φλυτζανιού τσαγιού κονιάκ
1/4 φλυτζανιού τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, ή σουσάμι ή λίγο μέλι

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια στο multi.
Παίρνουμε απο το αλεύρι μας 1 κουταλιά και αλευρώνουμε τις σταφίδες. Αυτό το κάνουμε ώστε όταν ψήνεται η πίτα μας και φουσκώνει, να μην κάθονται οι σταφίδες στον πάτο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπώλ ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, το νερό και τη ζάχαρη. Με το μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τα στερεά υλικά δηλ. αλεύρι, καρύδια και σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα μας θα είναι πιο πηκτό απο το μίγμα του κέηκ.
Σε ένα ταψί (Νο 30) λαδωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα λαδωμένη, βάζουμε το μίγμα και στρώνουμε να είναι παντού το ίδιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Για να δούμε αν ψήθηκε κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κοσκινίζουμε απο πάνω ζάχαρη άχνη.
Αν μας αρέσει το σουσάμι πασπαλίζουμε την πίτα μας πριν το ψήσιμο.
Μπορούμε επίσης να γυαλίσουμε τη πίτα μας περνώντας την αφού κρυώσει, με μέλι ανακατεμένο με νερό (3 μέρη μέλι, 1 νερό).
Καλή επιτυχία!!!!!

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ


Ενα γρήγορο μεζεδάκι, που το φτιάξαμε στο άψε σβήσε στο νησί με τους δικούς μου και του δώσαμε να καταλάβει...... Είναι πεντανόστιμο και δεν μένει τίποτα, παρά μόνο τα κελύφη απο τις γαρίδες!!! Δοκιμάστε το!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

15 γαρίδες μεγάλες
ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
χυμό απο 1 λεμόνι
1 ποτηράκι κρασιού ούζο
λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
1/2 ποτήρι κρασιού νερό

Πλένουμε τις γαρίδες και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας απαλά.
Βάζουμε στο multi λίγο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το μάραθο και τα χτυπάμε να ανακατευτούν όλα μαζί.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να κοκκινίσουν για 3΄-4΄ και απο τις 2 πλευρές.
Έπειτα, σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε έτοιμη στο multi. Ρίχνουμε το νεράκι και λίγο αλατοπίπερο, αφήνουμε για λίγο να δέσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα πυρέξ, γαρνίροντας με λίγο μάραθο.

Αν θέλουμε, μπορούμε να καθαρίσουμε τις γαρίδες απο τα κελύφη μόλις τις σωτάρουμε και να τις ξαναρίξουμε στο τηγάνι για να συνεχίσουμε την συνταγή.
Καλή επιτυχία!!!!

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ


Πολύ νόστιμα ελιοπιτάκια, νηστίσιμα και πολύ εύκολα στην παρασκευή. Δοκιμάστε τα!!

Για την παρασκευή τους, θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ι/2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
250 γρ. περίπου ελίτσες μαύρες και πράσινες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τον χυμό, το λάδι και το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε σε τηγανάκι το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο να τσιγαριστεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές μαζί με λίγο δυόσμο.
Παίρνουμε από το ζυμάρι μας μικρές μπαλίτσες (σαν μεγάλα καρύδια) και τις ανοίγουμε στην χούφτα μας με το χέρι να γίνουν πιτάκια. Βάζουμε μια κουταλίτσα γέμιση και κλείνουμε τα πιτάκια πιέζοντάς τα στις άκρες.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

Μπορείτε αν θέλετε να μην βάλετε κρεμμύδι και δυόσμο στην γέμιση και να γεμίσετε τα πιτάκια μόνο με ελίτσες. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό ποτήρι ελαιόλαδο και μισό ποτήρι αραβοσιτέλαιο.
Καλή επιτυχία!!!!

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΟΥΖΟ

Μια και η νοικοκυρά λείπει και μου έδωσε άδεια να βάλω εγώ μια ανάρτηση, αποφάσισα να φτιάξω για σήμερα μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας......



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΟΥΖΟ

Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ούζο.
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπείκον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα.


Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου. Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά. Σερβιριστήτε ένα ποτηράκι ούζο καθώς περιμένετε και πιείτε το (γιατί είναι άσχημο πράγμα να έχεις μπροστά σου το μπουκάλι και να το κοιτάς, δεν νομίζετε;).

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτηράκι ούζο. Επείδή είναι αρωματικότατο, επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου. Λιάστε ξανά το ουικάλι του οζου και καπιατήτε μια καλή λουγία.

Μετά απο ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων .... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο, ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη.

Καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα-δυό φατήρια όζου αμόκα.
Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας. Μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω απομελειώστε το δουκάλι του Χόζου.

Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωι.

Την επόμενη μέρα, πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονεζα και καθαρίστε το χάος που δημιουργήσατε στην κουζινα.

Καλή επιτυχία!!!

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

ΜΕΖΕΔΕΣ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ

Τι τραβάμε και εμεις οι γυναίκες καθε τόσο με τα αθλητικά....... Για να πω την αλήθεια, μ' αρέσει και εμένα να παρακολουθώ κάποιους αγώνες, αλλά την πόρωση των αντρών και ειδικά όταν μαζεύονται πολλοί, δεν την μπορώ, τα νεύρα μου τσατάλια.........Και που να μιλήσεις και να πεις κάτι; Θα σε πουν γκαντέμο, γρουσούζα κ.α. Ετσι μπαίνω και εγω στο βασίλειό μου και εκτονώνομαι..... Σήμερα λοιπόν τους έφτιαξα κλαμπ σάντουιτς (για όσους δεν νηστεύουν) και για τους υπόλοιπους μπρουσκέτα με καπονάτα που είχα φυλάξει αλλά και με πιπεροσαλάτα και λίγα ελιοπιτάκια. Ισα ίσα πρόλαβα να τα φωτογραφίσω..... Μα καλά η μπάλα ανοίγει την όρεξη;


ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Τα υλικά που χρειαζόμαστε (για 4 κλάμπ) είναι:

12 φέτες ψωμί του τόστ
4 φέτες τυρί γκούντα
λίγα φύλλα σαλάτας ή μαρούλι
λίγο βραστό ή ψητό κοτόπουλο ή 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα
4 ροδέλες ντομάτας
περίπου 8 φέτες μπέικον
μαγιονέζα
ξυλάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες


Ψήνουμε σε τηγάνι-γκριλιέρα ελαφρά το ψωμί του τόστ.
Κατόπιν ψήνουμε το μπέικον και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει τα πολλά λίπη.
Εχουμε κόψει το κοτόπουλό μας σε λεπτές φετούλες.
Σε ένα πιάτο βάζουμε μια φέτα ψωμί και την αλείφουμε με μαγιονέζα. Τοποθετούμε επάνω λίγο μαρούλι ή σαλάτα και μια φέτα τυρί. Απο πάνω βάζουμε το κοτόπουλο.
Συνεχίζουμε με μια φέτα ψωμί του τόστ, την οποία έχουμε αλείψει με μαγιονέζα και απο τις 2 πλευρές.
Βάζουμε την ντομάτα και τελειώνουμε με το μπέικον (2 φέτες σε κάθε κλάμπ).
Κλείνουμε απο πάνω με μια ακόμη φέτα ψωμί.
Παίρνουμε 4 οδοντογλυφίδες ή ξυλάκια και τα καρφώνουμε, βαθιά, στο κέντρο της κάθε πλευράς του ψωμιού (όχι στις γωνίες γιατί εμποδίζουν στο κόψιμο).
Με ένα κοφτερό μαχαίρι σιγά σιγά κόβουμε χιαστή το κλάμπ σε 4 τριγωνάκια.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και με κέτσαπ ή μουστάρδα ή μαγιονέζα για ντρέσινγκ.
Καλή επιτυχία!!!!!


ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΝΑΤΑ

Για τους νηστεύσαντες, έφτιαξα μπρουσκέτες και γαρνίρισα με την καπονάτα που είχα φυλάξει. Είναι πανεύκολες και νοστιμότατες. Ασε που ήθελαν όλοι τελικά απο αυτές......

Για να τις παρασκευάσουμε χρειαζόμαστε 1 μπαγκέτα χωριάτικη. Την κόβουμε σε φέτες και τις αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο. Αν δεν υπάρχει τότε τρίβουμε με κομμένο σκόρδο μια - μια φετούλα, αφού ψηθούν. Έτσι αρωματίζονται εξίσου καλά.
Τις ψήνουμε στο τηγάνι - γκριλιέρα ή σε τοστιέρα και τις βάζουμε σε πιατέλα. Απο πάνω βάζουμε τη καπονάτα κρύα και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!!!

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΝΑΤΑ


Μελιτζάνες μέρος 2ο....... Κλασική, αγαπημένη ιταλική συνταγή, απο τη Σικελία. Τόσο κοντά όμως στις γεύσεις μας, που τρώγεται ευχάριστα. Είναι μια σαλάτα ουσιαστικά, που όμως τρώγεται με πολλούς τρόπους: σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό σε ψητά, ή σαν κύριο πιάτο. Σήμερα θα το φτιάξουμε με πένες σαν κύριο πιάτο, νηστίσιμο. Δοκιμάστε το!!

Για την παρασκευή της, θα χρειαστούμε:

3 μεγάλες μελιτζάνες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ακτίνες σέλερι ψιλοκομμένες (όχι τα φύλλα)
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
3/4 φλυτζανιού μαύρες και πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
1 πιπεριά φλωρίνης σε κομματάκια
1 κουταλιά σούπας κάπαρη
μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας ξύδι βαλσαμικό
λίγη ζάχαρη
αλατοπίπερο
πένες μακαρόνια

Για τη σάλτσα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό, για περίπου 1/2 ώρα. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και τις στίβουμε στις παλάμες μας για να φύγει το περίσσιο νερό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τις τηγανίζουμε. Τις αφήνουμε να μείνουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει τα πολλά λάδια.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωράρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε και το σέλερι και την πιπεριά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαραθούν και αυτά.
Ρίχνουμε και τα ντοματάκια και λίγο νεράκι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τις μελιτζάνες Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, περίπου 15΄- 20΄, να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε και τις πένες και σερβίρουμε με την καπονάτα.
Αν δεν νηστεύετε ρίξτε και μπόλικο τυράκι στο πιάτο σας.
Η καπονάτα τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα (είναι νοστιμότερη κρύα και την επόμενη μέρα ακόμη καλύτερη).
Καλή επιτυχία!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...