Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΡΜΟΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑ


Κερνάμε γλυκάκι σήμερα, αφού γιορτάζει το έτερον ήμισυ. Ενα κορμό σοκολατένιο.
Την συγκεκριμένη συνταγή, την πρωτοδοκίμασα στην Κύπρο απο τα χεράκια της Φλώρας. Μοιάζει με το δικό μας κορμό ή το "σαλάμι" ψυγείου, απλά η παρασκευή του γίνεται με διαφορετικό τρόπο.
Δοκιμάστε τον!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 βανίλια
3/4 ποτηριού νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι σκόνη σοκολάτας για ρόφημα
1 μαργαρίνη (250)
τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα φιλέ ή τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά)
νουτέλα

Σε ένα μεγάλο μπώλ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την βάζουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό και την σκόνη σοκολάτας.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα τα υλικά μας.
Μόλις πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά, να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ τοποθετούμε αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να καλύπτει τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα.
Καλύπτουμε την βάση (αν θέλουμε) με τριμμένη σοκολάτα και κατόπιν με φουντούκια ή αμύγδαλα.
Στρώνουμε απο πάνω το μείγμα του κορμού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Αν το σερβίρουμε την ίδια μέρα, το αφήνουμε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη και κατόπιν το βάζουμε στη συντήρηση. Αν το φτιάξουμε, νωρίτερα, το διατηρούμε στην κατάψυξη. Πρέπει όμως να θυμηθούμε να το βγάλουμε 1-2 ώρες νωρίτερα, όταν το χρειαστούμε, για να προλάβει να μαλακώσει και να κόβεται εύκολα.
Αν δεν καλύψουμε τον πάτο με τριμμένη σοκολάτα, το γαρνίρουμε με λιωμένη νουτέλα, όπως στην φωτο.
Καλή επιτυχία!!!!!!



Share

22 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

εντάξει αυτό το κομμάτι της φωτό μου φτάνει εμένα, εσείς θα βολευτείτε με άλλο δεν έχει άλλο;

Penelope είπε...

Χρόνια του Πολλά. Γερός και χαρούμενος να είναι.
Όσο για το γλυκάκι, νοστιμότατο σίγουρα, το αφήνω όμως για αργότερα. Σιγά-σιγά...βάζω πειθαρχία και βαδίζω με προσεκτικά βήματα πάνω στις ζαχαρόπαστες, τα μέλια και τις σοκολάτες...στο ζαχαροπλαστείο του Γλυκοσαυρού :-)))
Αν ακούγατε Λιλιπούπολη, θα με καταλάβετε.

Lila Xagorari είπε...

Χρόνια πολλά και καλά, χαρές πάντα στο σπιτικό σας!
Το γλυκάκι άπαιχτο και μου αρέσει που δεν έχει αυγά!

Athina(Sugar Buzz) είπε...

Α π ί σ τ ε υ τ ο το γλυκό!!!!Και πολλές ευχές για τον εορτάζων!!

The Dark Chef είπε...

Απλό στην παρασκευή του, αλλά διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Μου φαίνεται πολύ ωραίο! Χρόνια πολλά στο έτερον ήμισυ! Να τον χαίρεσαι!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Να είστε ευτυχισμένοι, Χρόνια Πολλά στον Θάνο.
Όσο για το γλυκάκι, αφού έχε σοκολάτα, τέλειο είναι.

ΦΛΩΡΑ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΓΙΟΡΤΕΣ,ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΊ' ΜΟΥ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙΣ ΘΑΝΟ.

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Εγώ δε θέλω κομματάκι αλλά όλο τον κορμό!!!

Καλό βράδυ :)

ellxrys είπε...

Χρόνια πολλά Θάνο, Εύη μου να τον χαίρεσαι!!!
Οσο για το κέρασμα φαίνεται τέλειο. Να στε καλά να μας κερνάτε !

oreksinaxeis είπε...

Μου αρέσει πολύ Ευάκι μου...θα το φτιάξω και αυτό...αχχχ

Δημιουργία είπε...

Χρονια πολλα στον καλο σου, να ειναι γερος και δυνατος.Να παρω καλε κι εγω ενα κομματι :)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να τον χαίρεσαι τον αντρούλη σου, να είναι χιλιόχρονος και καλόχρονος!!
Το κερασματάκι άπαιχτο!!!

γαστεροπλήξ είπε...

μπα, η λιμάρα, είμαι αδιόρθωτη έπεσα με τα μούτρα στο γλυκό ούτε χρόνια πολλά δεν είπα η γαϊδούρα!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΆ γεμάτα υγεία και χαρές!!!!!
κάλλιο αργά παρά ποτέ, τις ευχές επιτέλους τις έστειλα στο τσάκ, παρά λίγο να φύγει η μέρα!!!!!!!!!!
αλλά δικαιολογούμαι, πρώτα πέρασα από τις συνταγές καρδιάς και το έριξα στα τσίπουρα, ντίρλα πέρασα από δω!!!!!!!

elena porcupine είπε...

Να τον χαίρεσαι!!!Θα μοιραστώ το κομμάτι με τον Γαστεροπληξ, ένα νεράκι μόνο θα ' θελα!χιχιχι!Φιλιά!

Magia da Inês είπε...

Olá, amiga!
Conheci seu cantinho... amei!...
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...
Você é muito criativa...parabéns!!!
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil

mia maria είπε...

Μα είμαι σίγουρη πως έγραψα χτες!!! Μπου χου χου! Τέλος πάντων!
Καθυστερυμένα Χρόνια πολλά Ευάκι μου, να τον χαίρεσαι το Θάνο σου και να είστε πάντα ευτυχισμένοι!
Τη συνταγή την τύπωσα κιόλας!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΣΟΥ.ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.

painter είπε...

Ευάκι έστω και καθυστερημένα, να χαίρεσαι τον άντρούλη σου!!! Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και εσύ να είσαι πάντα καλά να φτιάχνεις τέτοιες λιχουδιές!!!!
Με ξελίγωσες πάλι...(χαχαχα)

Maria B. είπε...

Ευακι μου χρόνια πολλά του Θανάση σου !!! να τον χαιρόσαστε και να σας χαίρεται !!!

υπέροχο το γλυκάκι σου !! ευχαριστούμε πολύ για το κέρασμα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αγαπημένο γλυκό που φτιάχνεται με χίλλιους τρόπους, θα την έτρωγα ευχαρίστως την κομμάτα μου μα..

Pansofix είπε...

η νουτελα ειναι το κερασακι... και κατα το diamonds are forever... chocolate is forever...

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλοι μου καλοί σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και για τις ευχές σας!!
Εύχομαι σε όλους, ότι επιθυμείτε και σας στέλνω πολλά γλυκά φιλάκια :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...