Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΚΑΠΠΑΡΟΜΕΝΗ ΠΕΡΚΑ


Μία εύκολη συνταγή για να μαγειρέψουμε την πέρκα μας και πολύ νόστιμη. Η μαγεία όλη και η νοστιμιά, κρύβεται στο λαδολέμονο, το οποίο το χρησιμοποιούμε και σε άλλα ψάρια, ψητά ή τηγανητά.
Η πέρκα είναι απο τα ψάρια που τρώνε και τα παιδάκια μας, οπότε τους την φτιάχνουμε αλλά απολαμβάνουμε κι εμείς.....
Δοκιμάστε την!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

2 φιλέτα πέρκας, κομμένα σε μερίδες
αλατοπίπερο
αλεύρι
Για το λαδολέμονο:
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού κάππαρη
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
λίγα φυλλαράκια μαϊντανού

Πλένουμε καλά το ψάρι μας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε να κάψει λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το ψάρι μας και απο τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.
Για το λαδολέμονο:
Στο multi, χτυπάμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε το ψαράκι μας περιχυμένο με το λαδολέμονο.
Συνοδεύουμε είτε με χόρτα βραστά ή άλλα βραστά λαχανικά ή με μια πατατοσαλάτα.

-Μπορούμε να αποφύγουμε το τηγάνι και να την μαγειρέψουμε με τα ίδια υλικά, στο φούρνο.
Αφού αλατοπιπερώσουμε το ψάρι, το βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Χτυπάμε τα υλικά στο multi, περιχύνουμε και προσθέτουμε λίγο νεράκι να καλύψει το ψάρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40΄περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!



Share

13 σχόλια:

Penelope είπε...

Εύη, πολύ καλή η σκέψη για την "λιωμένη" κάππαρη. Νόστιμο και ελαφρύ ότι πρέπει!

ellxrys είπε...

Πολύ ωραία συνταγή Εύη , θα την δοκιμάσω σίγουρα για την μικρή μου που είναι δύσκολη με τα ψάρια !

cibus♥I είπε...

Αγαπημένο ψαράκι & όπως το προτείνεις νοστιμότατο!
Θα προτιμήσω την επιλογή του φούρνου ως συνήθως :)

Pansofix είπε...

παρα πολυ ωραια η καππαρωμενη περκα και θα παιρνει ωραια γευση απο την πιπερατη γευση της καπαρης!!!

mia maria είπε...

Πολύ νόστιμη η καπαρομένη πέρκα σου! Και μου αρέσει η ιδέα της λειωμένης κάπαρης.

frabala είπε...

Δεν έχω φάει πέρκα ποτέ, αν και την έβλεπα σε πάγκους. Αν ήξερα ότι μπορεί να μαγειρευτεί τόσο νόστιμα, θα την είχα δοκιμάσει ήδη.

Maria B. είπε...

καλημέρα Ευάκι, την περκα την φτιάχνω πάντα με σάλτσα κόκκινη στον φούρνο. Θα την δοκιμάσω όπως προτείνεις για αλλαγή - θα αφαιρέσω μόνο την κάπαρη που δεν μου αρέσει, θα βάλω όλα τα υλικά που δίνεις και βουρ στον φούρνο!!!

καλό μεσημέρι

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευάκι απίστευτο!!
Πέρκα με σάλτσα μουστάρδας τρώμε κι εμείς σήμερα!
Θα συμφωνήσω ότι η σάλτσα είναι όλα τα λεφτά!
Χωρίς καπαρη την κάνω εγώ, με κάπαρη δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι πολύ πολύ καλύτερη!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Αυτό το "εμπλουτισμένο" λαδολέμονο είναι οτι καλύτερο.
Έτσι κι αλλιώς η κάπαρη είναι από τα αγαπημένα μου.
Για την πέρκα,δεν κάνω και αμάν, αλλά για να συνοδεύσει άλλο ψάρι φιλέτο, ναι!
Καλό απόγευμα.

Lila Xagorari είπε...

Πολύ νόστιμο το ψαράκι έτσι μαγειρεμένο και.....λατρεύω την κάπαρη!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

εγώ θα κλέψω τα χόρτα που τόσο μου'χουν λείψει!!!!

painter είπε...

Μπράβο Ευάκι, πολύ ωραία φαίνεται η πέρκα σου... και η κάπαρη, εξαιρετική ιδέα!!! Εγώ προσωπικά τη λατρεύω!!!
Ευχαριστούμε, καλό απόγευμα!!!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Χαίρομαι που σας άρεσε η πέρκα με το καππαρωμένο λαδολέμονό της :))
Το συγκεκριμένο λαδολέμονο, ταιριάζει με όλα τα ψαράκια και για όσους αγαπούν την κάππαρη, θα ξετρελλαθούν!!
Καλή συνέχεια, φιλιά :))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...