Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Μία αγαπημένη συνταγή στην οικογένειά μας, εύκολη και πεντανόστιμη. Η συνταγή αυτή είναι απο τις λίγες "περίεργες", λόγω συνδιασμού υλικών, που προτιμούν στο σπίτι.
Όσοι βέβαια αγαπάτε τα γλυκόξινα, θα την λατρέψετε.
Φλώρα, η συνταγή είναι αφιερωμένη σε σένα, μιας και μου την ζήτησες...

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

2 πακέτα φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
3-4 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελάχιστο ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ανανά
3-4 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσαμικό
1-2 κουταλιές σούπας μέλι
1-2 κουταλιές σούπας πάπρικα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας σόγια σως
2 κούπες χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
αλάτι (αν χρειαστεί, λόγω σόγιας)

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας πριν ασχοληθούμε με το μαγείρεμα για εξοικονόμηση χρόνου.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μπαστουνάκια.
Κόβουμε επίσης τα φιλέτα μας, σε κυβάκια ή σε μακρόστενες λωρίδες.
Τον ανανά τον κόβουμε κι αυτόν σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι γουόκ ή σε ένα φαρδύ και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο καλά το κοτόπουλο.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα λαχανικά και απαλά τα σωτάρουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας ελάχιστο χυμό απο την κονσέρβα. Μ αυτόν θα ανακατέψουμε το κόρν φλάουρ και θα περιχύσουμε το φαγητό λίγο πριν το τέλος, ώστε να χυλώσει η σάλτσα.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μας για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο.
Σερβίρεται με ρυζάκι για ένα ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο.

- Τα υλικά της σάλτσας μπορείτε να τα αυξομειώσετε σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...