Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΕΥΚΟΛΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


Αγαπημένα μηλοπιτάκια, πολύ εύκολα και πεντανόστιμα. Είναι σαν τα soft cookies αφράτα μόνο που αντί για σοκολάτα έχουν κομμάτια μήλου!!!!
Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά απο την Υπηρεσία, που την ζήτησαν. Ελπίζω όταν τα φτιάξουν και εκείνοι να με θυμηθούν.......

Τα υλικά της συνταγής μας είναι:

4 μήλα
χυμό απο 1 λεμόνι
1 1/3 κούπας ζάχαρη
200 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 βανίλια
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει
2-4 κουταλιές σούπας χυμό μήλου ή άλλου φρούτου (ίσως να μην χρειαστεί)
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα


Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη, ανακατεύοντας για λίγο.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε μέσα στην μαργαρίνη λίγο απο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρά. Ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα και προσθέτουμε την βανίλια και το υπόλοιπο αλεύρι.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και σταφίδες.
Στραγγίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, τα οποία ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ο χυλός μας πρέπει να είναι σφιχτός, μόλις που να πέφτει απο το κουτάλι. Αν είναι πιο σφιχτός, τότε προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό, μέχρι να αποκτήσουμε την σύσταση που θέλουμε. Δεν το κάνουμε όμως πολύ αραιό διότι θα απλώσει στο ταψί μας.
Στρώνουμε σε ταψί, λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές σε απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στην μεσαία σχάρα, περίπου 20΄ έως ότου ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

- Μπορούμε αν θέλουμε να τα βάλουμε να τα ψήσουμε σε μαφινιέρα ή σε καραμελόχαρτα και να έχουμε κεκάκια μήλου!!!
Καλή επιτυχία!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...