Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΝΑΜΕ ΠΑΝΑΚΟΤΑ


Φιλαράκια μου καλά, έχουμε διπλή εορτή στο σπιτικό μας μιας και η αφεντιά μου, σήμερα και αύριο γιορτάζει γενέθλια και ονομαστική εορτή αντιστοίχως.
Γι αυτό ως γνήσια housewife of Athens....... θα σας κεράσω κάτι παραδοσιακό!!!
Πανακότα........
Οι περισσότεροι ξέρετε να φτιάχνετε πανακότα, μιας και είναι απο τα πιο εύκολα γλυκάκια..
Για τους αρχάριους που θα ήθελαν να επιχειρήσουν να φτιάξουν, η συνταγή ακολουθεί.
Κεραστείτε λοιπόν και ευχηθείτε!!!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

7 φύλλα ζελατίνης
200 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
600 ml γάλα φρέσκο
400 ml κρέμα γάλακτος light


Σε ένα μπολάκι, ρίχνουμε κρύο νερό και αφήνουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν, για 10΄ περίπου.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στη φωτιά.
Μόλις πάρουν μία βράση, κατεβάζουμε και ρίχνουμε τις ζελατίνες πολύ καλά στυμμένες.
Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα για να λιώσουν και να ανακατευτούν με τα υλικά.
Μοιράζουμε το μίγμα της πανακότας, σε φορμάκια ή σε μπολάκια.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Σερβίρουμε, περιχύνοντας την πανακότα με:
σάλτσα απο διάφορα φρούτα
καραμέλα
σοκολάτα
μαρμελάδα (ζεσταμένη με ελάχιστο νεράκι κ΄κονιάκ)
γλυκό του κουταλιού
Καλή επιτυχία!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...