Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΤΟΝΟ


Μία πεντανόστιμη σαλάτα, πολύ υγιεινή και πολύ χορταστική. Μπορεί να σερβιριστεί και ως ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο, για όσους προσέχουν.
Δοκιμάστε την!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

1 κούπα πληγούρι
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ή 2-3 φρέσκα
ελαιόλαδο
250 γραμ. τόνο σε νερό
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
2-3 ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
χυμό λεμονιού

Πρώτα, βάζουμε το πληγούρι σε κατσαρολίτσα με νερό. Η αναλογία είναι 1 πληγούρι - 2 νερό. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Προσοχή!!!!!!! Φουσκώνει και χύνεται.............
Το αφήνουμε περίπου 1 ώρα, να αποροφήσει όλα του τα υγρά, βάζοντας ανάμεσα στην κατσαρόλα και στο καπάκι μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Το σουρώνουμε για να είμαστε σίγουροι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Η σαλάτα τρώγεται εξίσου καλά και κρύα.

- Οι ποσότητες στα υλικά μας μπορούν να μεταβληθούν, ανάλογα με τα προσωπικά μας γούστα.
Καλή επιτυχία!!!!



Share

1 σχόλια:

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Σαλάτα με πληγούρι ειναι απ'τις αγαπημένες και που έχω να φάω χρόνια :(

καλημερούδια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...