Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, ελαφριά και νηστίσιμη!!!
Δοκιμάστε την!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

1 κιλό πατάτες
2-3 καρότα
2 κρεμμύδια
2-3 πιπεριές
λίγα μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι
λάδι
φρυγανιά τριμμένη

Για την ψευτομπεσαμέλ:
1 φλυτζάνα νερό
1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας λάδι

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε φέτες και τα καρότα τα τρίβουμε.
Κόβουμε επίσης τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν κι αυτά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά, στρώνουμε μια στρώση πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Από πάνω βάζουμε το μισό μίγμα από τα λαχανικά που έχουμε σωτάρει.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αφού τις στρώσουμε απλώνουμε πάνω το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών.
Για την κρέμα:
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 1 φλυτζάνα νερό, το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε.
Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε και το ρίχνουμε πάνω από το ταψί μας.
Αν θέλουμε να κάνει κρούστα πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄περίπου στους 180 βαθμούς, μετά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Καλή επιτυχία!!

Χρύσα



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΩΤΑΤΟ ΦΑΓΑΚΙ...ελενα

adriana nikolatos είπε...

Ο,τι πρεπει για τωρα το καλοκαιρι!!!

Η Διατροφή Σήμερα είπε...

Πολύ καλή συνταγή και το βασικότερο; είναι υγιεινή και light!!! Μπράβο!

Manya είπε...

Eυη μου,
Μήπως η μπεσαμέλ θέλει λίγο αλευράκι παρα πάνω? Θα το δοκιμάσω και θα δω!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...