Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ


Σήμερα που είναι του Αγ. Ευθυμίου γιορτάζει ο Μάκης μου.
Όπως πάντα τους γιορτάζω μαζί 2 σε 1, τον Θάνο μου και τον Μάκη μου. Ούτως ή άλλως αυτοί είναι αυτοκόλλητοι.
Ετσι και φέτος, τα αυτοκολλητάκια είπαν να πρωτοτυπίσουν: Αντί μιας ημέρας να κρατήσουν 4-5 ημέρες τα ξενύχτια, αντί φοβερών εδεσμάτων να αρκεστούν στις σουπίτσες και αντί διαφόρων οινοπνευματοειδών να πίνουν ρακόμελα.
Κι εγώ για δωράκια να πηγαίνω πότε στον έναν και πότε στον άλλο αντιπυρετικά και θερμόμετρα.
Μιλάμε για τρελλά κέφια και super διασκέδαση!!!! Πάντως, τέτοιο συγχρονισμό ακόμη και στην ίωση μόνο αυτοί οι 2 θα μπορούσαν να κάνουν!!!!!

Βέβαια, εγω εσας, παρόλα τα τρεξίματα, δεν σας ξέχασα και το κερασματάκι μου το προσφέρω, σαν καλή οικοδέσποινα.

Τρουφάκια κορμού καρύδας


Κοπιάστε να κεραστείτε και μην φοβάστε, έτσι δεν κολλάτε.......

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΚΟΛΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


Λόγω της εορτής του Θανούλη μου, σας κερνάω ένα απο τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, το τιραμισού, έτσι για να σας ανεβάσω!!! (απο το όνομά του που σημαίνει: ανέβασέ με).
Είναι όπως προείπα πανεύκολο και μας αρέσει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο, μιας και δεν περιέχει ωμά αυγά.
Δοκιμάστε το κι εσείς!!!!

Τα υλικά του είναι:

1 πακέτο σαβαγιάρ (περίπου 400 γραμ.)
500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
1 κρέμα γάλακτος 200 γραμ.
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 καπάκια baileys

Για το σιρόπι:
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
2 καπάκια baileys

κακάο για το πασπάλισμα


Για να φτιάξουμε την κρέμα του τιραμισού, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη.
Όταν σφίξει, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το baileys και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ενωθούν τα υλικά μας.

Για το σιρόπι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σε ένα πυρέξ ή σε ένα τετράγωνο ταψάκι (28Χ28), στρώνουμε μία στρώση απο μπισκότα, τα οποία έχουμε βουτήξει για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Δεν τ' αφήνουμε για πολύ ώρα γιατί διαλύονται.
Τα καλύπτουμε με την μισή κρέμα, απλώνοντας καλά να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, για ακόμη μία φορά. Ξανά μπισκότα περασμένα απο το σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα
Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο και μετά το τσακίζουμε.........
Καλή επιτυχία!!!!!

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ


Στους καιρούς που ζούμε όλα είναι άφθονα και πλούσια... Γιατί να μην είναι και οι σαλάτες μας;
Έτσι και εμείς, κόντρα στην λιτότητα, φτιάξαμε σαλάτα που έχει μπόλικα υλικά, έτσι για να ευχαριστηθούμε!!!!
Είναι πολύ δροσερή σαλάτα και πεντανόστιμη.
Δοκιμάστε την!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
Κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 ξινόμηλο κομμένο σε κύβους
1 ρόδι
σταφίδες ξανθές
κουκουνάρι καβουρδισμένο
χυμό λεμονιού

Για το dressing:
ελαιόλαδο
μηλόξυδο
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
αλατοπίπερο

Η δοσολογία των υλικών εξαρτάται περισσότερο απο τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός.
Καθαρίζουμε το ρόδι.
Κόβουμε το ξινόμηλο και το ραντίζουμε με ελάχιστο χυμό λεμονιού.
Σε μία σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε απαλά.

Χτυπάμε στο multi τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε την σαλάτα λίγο πρίν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ


Πρώτη ανάρτηση για φέτος και είπαμε να ξεκινήσουμε με γλυκάκι, έτσι για να καλοπιάσουμε το 2011, να γλυκαθεί και να μας πάει καλά όλη η χρονιά!!
Λευκές τρούφες καρύδας γεμιστές με αμυγδαλάκι. Είναι πανεύκολες και ότι πρέπει για κέρασμα αλλά και για δωράκι σε φίλους!!!
Δοκιμάστε να τις φτιάξετε κι εσείς!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

340 γρ. ζαχαρούχο γάλα
60 γρ. γάλα σε σκόνη
60 γρ. βούτυρο
140 γρ. καρύδα
30-35 ασπρισμένα αμύγδαλα
έξτρα καρύδα για την επικάλυψη

Σε ένα κατσοραλάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ( το γάλα σε σκόνη και την καρύδα). Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Κατόπιν με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μίγμα μας και κάνουμε μπαλάκια βάζοντας στην μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Σε ένα άλλο μπωλάκι έχουμε καρύδα και κυλάμε το τρουφάκι μας ώστε να καλυφθεί τριγύρω.
Αφού τελειώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!!

Χρύσα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...