Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ


Εβδομάδα τυροφαγίας ξεκίνησε μιας και προετοιμαζόμαστε για την Σαρακοστή.
Τι καλύτερο απο τυροπιτάκια κουρού για όλες τις ώρες!!!
Δοκιμάστε τα!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
1 κεσεδάκι λάδι (ηλιέλαιο)
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά (τον ένα κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη)
1 κ.γ αλάτι
αλεύρι φαρίνα όσο σηκώσει (περίπου 500 γρ.)

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και με το ίδιο κεσεδάκι μετράμε και το λάδι, ρίχνουμε ένα ολόκληρο αυγό και ένα ασπράδι, το βούτυρο και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που να μην κολάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη μας για λίγη ώρα στο ψυγείο (γύρω στα 20') .
Κατόπιν παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα γεμίζουμε με τυρί , λουκάνικo ή ότι άλλο μας αρέσει.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'-25' περίπου μέχρι να ροδίσουν.

- Μια γέμιση που προτιμώ εγώ για τα τυροπιτάκια μου είναι η εξής :
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα
100 γρ. κίτρινα τυριά
λίγο πιπέρι
Καλή επιτυχία!!!!!!

Χρύσα

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ


Καλή Τσικνοπέμπτη!!!! Σήμερα η μέρα επιβάλλει τσίκνισμα σε barbeque και κατανάλωση κρέατος μέχρι σκασμού......... Επιβάλλεται επίσης, η κρασοκατάνυξη με πολύ καλή παρέα!!!!
Αν ο καιρός, δεν επιτρέπει το ψήσιμο έξω, τότε και το γκρίλ μας κάνει μια χαρά!!
Τα μπιφτέκια που σας δίνω είναι ιδανικά για το γκρίλ, μιας και γίνονται πολύ μαλακά και αφράτα.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με την ρυζοσαλάτα ή με την σως γιαουρτιού ή με ότι εσείς επιθυμείτε!!!


Για τα μπιφτέκια χρειαζόμαστε:

750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
5-6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στυμμένο
μαϊντανό
ρίγανη
αλατοπίπερο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα


Στο multi βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό και τα αλέθουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε πολύ καλά. Το μείγμα μας, είναι πολύ μαλακό.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει λίγο.
Κατόπιν, πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε ή σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο γκρίλ για περίπου 20΄ απο κάθε πλευρά.


Για την ρυζοσαλάτα χρειαζόμαστε:

ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο με λίγο κρόκο Κοζάνης
καρότο τριμμένο
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο
λίγες σταφίδες
χυμό απο ένα πορτοκάλι
λίγο χυμό λεμονιού

Δοσολογίες δεν δίνω, ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε και τις προτιμήσεις μας στα υλικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε για λίγο να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε σε σαλατιέρα ή ως γαρνιτούρα σε πιάτο.

Για την σως γιαουρτιού χρειαζόμαστε:

γιαούρτι αγελαδινό
δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο χυμό λεμονιού
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε τα υλικά μας και αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλά να περάσετε!!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...