Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Ένα εύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό, νηστίσιμο μεν αλλά ότι καλύτερο και για να συνοδεύσουμε ψητά κρέατα.
Λοιπόν, βάζω την σαλάτα και το παγωμένο ουζάκι, βάλτε εσείς την καλή σας διάθεση και κοπιάστε!!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

4 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή αν δεν διαθέτουμε τις ψήνουμε στο γκρίλ ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα, μέχρι να καεί η φλούδα τους.
Κατόπιν, τις καθαρίζουμε προσεκτικά κάνοντάς τους μία κάθετη σχισμή.
Παίρνουμε όλη την ψίχα, αφαιρούμε όσα περισσότερα σπόρια μπορούμε και την βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι, τις κόβουμε ελαφρά. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Παράλληλα, ψήνουμε ελαφρά και τις πιπεριές. Τις τυλίγουμε όπως είναι ζεστές με μεμβράνη για να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριά Φλωρίνης απο βάζο.
Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους, αφαιρώντας τα σπόρια και την αφήνουμε για λίγο σε σουρωτήρι, ελαφρά αλατισμένη για να βγάλει τα υγρά της.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ψιλοκομμένα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι όσο θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΝΑΜΕ ΠΑΝΑΚΟΤΑ


Φιλαράκια μου καλά, έχουμε διπλή εορτή στο σπιτικό μας μιας και η αφεντιά μου, σήμερα και αύριο γιορτάζει γενέθλια και ονομαστική εορτή αντιστοίχως.
Γι αυτό ως γνήσια housewife of Athens....... θα σας κεράσω κάτι παραδοσιακό!!!
Πανακότα........
Οι περισσότεροι ξέρετε να φτιάχνετε πανακότα, μιας και είναι απο τα πιο εύκολα γλυκάκια..
Για τους αρχάριους που θα ήθελαν να επιχειρήσουν να φτιάξουν, η συνταγή ακολουθεί.
Κεραστείτε λοιπόν και ευχηθείτε!!!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

7 φύλλα ζελατίνης
200 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
600 ml γάλα φρέσκο
400 ml κρέμα γάλακτος light


Σε ένα μπολάκι, ρίχνουμε κρύο νερό και αφήνουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν, για 10΄ περίπου.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στη φωτιά.
Μόλις πάρουν μία βράση, κατεβάζουμε και ρίχνουμε τις ζελατίνες πολύ καλά στυμμένες.
Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα για να λιώσουν και να ανακατευτούν με τα υλικά.
Μοιράζουμε το μίγμα της πανακότας, σε φορμάκια ή σε μπολάκια.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Σερβίρουμε, περιχύνοντας την πανακότα με:
σάλτσα απο διάφορα φρούτα
καραμέλα
σοκολάτα
μαρμελάδα (ζεσταμένη με ελάχιστο νεράκι κ΄κονιάκ)
γλυκό του κουταλιού
Καλή επιτυχία!!!!

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ


Μία πεντανόστιμη μαρμελάδα, ειδικά γι αυτούς που αγαπούν τα ακτινίδια.
Είναι πανεύκολη και πολύ υγιεινή μιας και το ακτινίδιο βοηθά πολύ τον οργανισμό μας.
Φτιάξτε την και εσείς και δοκιμάστε την!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

1 Κg ακτινίδια
3 1/2 κούπες ζάχαρη
3 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού


Τα ακτινίδια που θα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να μην είναι ούτε πολύ άγουρα αλλά ούτε και πολύ ώριμα.
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα βαθιά και τα λιώνουμε με τη ράβδο-μπλέντερ.
Ρίχνουμε νεράκι, περίπου 1 φλυτζάνι του τσαγιού και την ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν αφρίσει, με μια κουτάλα (όχι τρυπητή) αφαιρούμε τον αφρό.
Βράζουμε για περίπου 15΄, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τη βάζουμε ζεστή στα ζεστά βάζα, κουμπώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν βάζοντάς τα ανάποδα.

Στο μεταξύ, έχουμε αποστειρώσει τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε ως εξής:
Τα σαπουνίζουμε, τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στη σχάρα του φούρνου, στρώνουμε μια πετσέτα και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα. Τα αποστειρώνουμε στους 110 βαθμούς για 15΄. Τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστούμε, για να παραμένουν ζεστά.
Προσοχή, όταν τα πιάσετε για να μην καείτε, χρησιμοποιήστε γάντι κουζίνας.
Καλή επιτυχία!!!!

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΕΥΚΟΛΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


Αγαπημένα μηλοπιτάκια, πολύ εύκολα και πεντανόστιμα. Είναι σαν τα soft cookies αφράτα μόνο που αντί για σοκολάτα έχουν κομμάτια μήλου!!!!
Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά απο την Υπηρεσία, που την ζήτησαν. Ελπίζω όταν τα φτιάξουν και εκείνοι να με θυμηθούν.......

Τα υλικά της συνταγής μας είναι:

4 μήλα
χυμό απο 1 λεμόνι
1 1/3 κούπας ζάχαρη
200 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 βανίλια
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει
2-4 κουταλιές σούπας χυμό μήλου ή άλλου φρούτου (ίσως να μην χρειαστεί)
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα


Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη, ανακατεύοντας για λίγο.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε μέσα στην μαργαρίνη λίγο απο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρά. Ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα και προσθέτουμε την βανίλια και το υπόλοιπο αλεύρι.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και σταφίδες.
Στραγγίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, τα οποία ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Ο χυλός μας πρέπει να είναι σφιχτός, μόλις που να πέφτει απο το κουτάλι. Αν είναι πιο σφιχτός, τότε προσθέτουμε λίγο λίγο το χυμό, μέχρι να αποκτήσουμε την σύσταση που θέλουμε. Δεν το κάνουμε όμως πολύ αραιό διότι θα απλώσει στο ταψί μας.
Στρώνουμε σε ταψί, λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές σε απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στην μεσαία σχάρα, περίπου 20΄ έως ότου ροδίσουν.

Τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

- Μπορούμε αν θέλουμε να τα βάλουμε να τα ψήσουμε σε μαφινιέρα ή σε καραμελόχαρτα και να έχουμε κεκάκια μήλου!!!
Καλή επιτυχία!!!!

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 2

Εύχομαι σε όλους τους φίλους και τις φίλες του ιστολογίου, καλή καθαρή Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!!!!!!
Η Εύη νηστΕύη αλλά συνεχίζει να μαγειρΕύη. Οι μεζέδες είναι έτοιμοι, περάστε να σερβιριστείτε!!!!!!!


Baba ghannoοj , Ταραμοκεφτέδες
Σαλάτα με μαυρομάτικα , Κυπριακή Ελιόπιτα



Μεθυσμένο μπριάμ , Σουπιές γιαχνί
Λαχανοντολμάδες ,
Χταπόδι ξυδάτο

Και επειδή χωρίς γλυκό δεν γίνεται.........

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

Υπάρχει και το περσινό Σαρακοστιανό τραπέζι.
Επίσης πολλές ακόμη συνταγές για φαγητά και γλυκά θα βρείτε στην κατηγορία Νηστίσιμα.

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

TORTILLA WRAPS ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Ενα πεντανόστιμο σνακ για τα αποκριάτικα πάρτυ μας αλλά και για όλες τις ώρες!!!!
Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα και καταναλώνονται ακόμη γρηγορότερα......
Δοκιμάστε τα!!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

1 συσκευασία tortillas
250 γραμ. ανθότυρο
200 γραμ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγες ελιές ψιλοκομμένες
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας για να ομογενοποιηθούν.
Σε κάθε tortilla βάζουμε λίγη απο την γέμιση, την αλείφουμε να πάει παντού και κατόπιν τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι.
Τυλίγουμε το κάθε ρολό με μεμβράνη.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν τις σερβίρουμε, τις βγάζουμε απο το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.

- Μπορούμε να φτιάξουμε τα ρολάκια και απο την προηγούμενη μέρα και να τα έχουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...