Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΟΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ


Καλό μήνα!! Σήμερα κερνάμε γιαουρτόπιτα με άρωμα λεμονιού, ελαφρά σιροπιασμένη.
Εύκολη συνταγή, αρωματική και super δροσερή ειδικά αν την συνοδεύσουμε με παγωτό.
Δοκιμάστε την!!!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

2 κούπες ζάχαρη
6 μεσαία αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γραμ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα + 4 κουταλιές σούπας γιαούρτι
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
3 1/2 κούπες αλεύρι αυτοδιογκούμενο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
2 2/3 κούπας ζάχαρη
1 2/3 κούπας νερό
χυμό απο 1 λεμόνι

Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη για λίγο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού.
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι στο μίγμα μας και ρίχνουμε και το αλάτι.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκατ.
Στρώνουμε το μίγμα μας ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου. (Δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα ή με το μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι).
Αφού ψηθεί, το τρυπάμε σε όλη την επιφάνειά του, με μία οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5' (απο το σημείο βρασμού).
Περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά, με το ζεστό σιρόπι την κρύα γιαουρτόπιτα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...