Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Μετά απο πολύ καιρό απουσίας απο τα ιντερνετικά αλλά και πολύ τρεξίματος, λόγω πολλών υποχρεώσεων, επιτέλους και μια ανάρτηση στο blog μας.
Κοτοπουλάκι με πατάτες και καροτάκια στην γάστρα, για όλους τους φίλους και τις φίλες που όλο αυτό το διάστημα, παρά την απουσία μας, ήταν κοντά μας.
Κοπιάστε!!!!

Τα υλικά για την παρασκευή του φαγητού μας είναι:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
3 καρότα
1 κιλό περίπου πατάτες
1 φλυτζάνα άσπρο κρασί
1/2 φλυτζάνα νερό
λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Πρώτα πλένουμε καλά το κοτόπουλο.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες.

Σε μια γάστρα βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τις πατάτες και τα καρότα . Βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το λευκό κρασί και τό νερό.

Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Μετά από 1 ώρα ελέγχουμε το φαγητό μας και λίγη ώρα πριν να είναι έτοιμο, βγάζουμε το καπάκι για να ροδίσει.

* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι κομμάτια κοτόπουλου θέλουμε.
* Δεν δίνω ακριβή ώρα για ψήσιμο, γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός , εμένα μου πήρε γύρω στις δύο ώρες.
* Λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη βάζετε ανάλογα με το πόσο θέλει ο καθένας.

Χρύσα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...