Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ


Καλή χρονιά και ευλογημένη, ευχόμαστε σε όλους τους φίλους και τις φίλες που μας παρακολουθούν και μας επισκέπτονται. Είπαμε να ξεκινήσουμε με γλυκάκι για να γλυκάνουμε και να καλοπιάσουμε το νέο έτος, μπας και δούμε και καμιά άσπρη μέρα.... Είναι μία τουρτίτσα με κρέπες, όπου την συνταγή την πήρα απο τον Παρλιάρο αλλά την προσάρμοσα στα δικά μας γούστα.
Δοκιμάστε την!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

Για τις κρέπες
2 φλυτζάνες γάλα
2 φλυτζάνες αλεύρι
4 αυγά
4 κ.σ λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. φρέσκο γάλα
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα
σαντιγύ

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει .
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα την λιωμένη σοκολάτα (αφού έχει κρυώσει ελαφρά). Αφήνουμε την κρέμα μας στο ψυγείο για να πήξει.

Φτιάχνουμε τις κρέπες, χτυπώντας μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Το μίγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον.
Μετά τηγανίζουμε τις κρέπες σε αντικολητικό μεγάλο τηγάνι.

Αφού κρυώσουν οι κρέπες καλά, παίρνουμε μια κρέπα απλώνουμε πάνω λίγη κρέμα , συνεχίζουμε με την επόμενη κρέπα και την κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Αφήνουμε λίγη κρέμα για να καλύψουμε την τελευταία και γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγη σαντιγύ.
Καλή επιτυχία!!!!!
Χρύσα



Share

5 σχόλια:

Χρυσαυγή είπε...

ΟΥΑΟΥ!! Θα ήθελα σαν τρελή να δοκιμάσω!!! Λατρεύω την ζύμη κρέπας και φυσικά και τη σοκολάτα!!! Εχω δει τη συνταγή στον Παρλιάρο και την έχω σταμπάρει εδώ και καιρό!!! Μπράβο σου που την έφτιαξες!!! Ήταν καλή στη γεύση???

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Καιρό έχω να μπω στο μπλοκάκι μου και στο διαδίκτυο γενικότερα ! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι . Το Φωτάκι έφτιαξε μια γλυκιά αλχημεία για την Ζωή που είναι τόσο μα τόσο Θαυμαστή και ωραία !!! στο πλοκ μου . ΜΜΜΜ. Γιαμμμ και μένα μου αρέσει η ζύμη από κρέπες θα είναι υπέροχο το γλυκό σου ! :) Και πάλη χρόνια πολλά !!!

Φως Ιλαρόν

ellxrys είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα Χρυσαυγή, από γεύση ήταν πολύ καλή, να την δοκιμάσεις !!

Καλή χρόνια και σένα ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό !

ελευθερία είπε...

Μπράβο στον Παρλιάρο αλλά μπράβο κι σε σένα που την ανέβασες στο μπλογκ σου. Πάντως φαίνεται νοστιμότατη και πολύ εύκολη χωρίς να χρειάζεται να χτυπάς παντεσπάντι. Λέω να τη δοκιμάσω την Κυριακή το απόγευμα που όλοι στο σπίτι τρελαίνονται για γλυκό και εγώ ψιλοβαριέμαι να φτιάχνω δύσκολα πράγματα. Καλή στου χρονιά και σου εύχομαι ότι επιθυμείς να γίνει πραγματικότητα.

cook είπε...

θεικη συνταγη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...