Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ:2


Συνεχίζουμε τις συνταγές με την κολοκύθα μας, με την δεύτερη συνταγή η οποία είναι κολοκυθοκεφτέδες με 2 παραλλαγές: αρτύσιμοι και νηστίσιμοι.
Εύκολη συνταγή και στις 2 περιπτώσεις, γίνονται γρήγορα και καταναλώνονται πιο γρήγορα...
Πάρτε μεζεδάκι!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

500 γραμ. κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ξερό
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
αλεύρι (5-6 κουταλιές)
φρυγανιά τριμμένη (5-6 κουταλιές)
αλατοπίπερο
1 αυγό
τυρί: φέτα χοντροτριμμένη


Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να στραγγίσει για 1 ώρα τουλάχιστον. Πιέζουμε πολύ καλά την κολοκύθα με τις χούφτες μας για να βγάλει όλα τα υγρά της και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας στο τέλος το αλεύρι και την φρυγανιά.
Θα προσθέσουμε τόση ποσότητα, όση χρειάζεται ώστε το μείγμα μας να μπορεί να πλάθεται.
Το τυρί και το αυγό τα βάζουμε όταν δεν νηστεύουμε.
Αλάτι θα προσθέσουμε ελάχιστο, ειδικά όταν βάλουμε την φέτα ίσως και να μην χρειαστεί, διότι το κολοκύθι μας είναι αλατισμένο από πριν.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο μέχρι να κάψει. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε γυρίζοντάς τους μια φορά με σπάτουλα ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς.

-Μπορούμε ν' αποφύγουμε το τηγάνι, ψήνοντας τους κολοκυθοκεφτέδες σε λαδόκολλα στον φούρνο, μόνο που θα πρέπει το μείγμα μας να είναι λίγο πιο σφιχτό.
Άλλη μία συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες φούρνου ψημένα σε μαφινιέρα.
Καλή επιτυχία!!!




Share

2 σχόλια:

marilise είπε...

Μοιάζουν πεντανόστιμα !!!!

Pansofix είπε...

Τους λατρεύω για να είμαι όμως ειλικρινής τους αρτήσιμους!!! Αχ και να είχα μερικούς!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...