Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ:3


Τελευταίο μέρος της τριλογίας της κολοκύθας, με μία εύκολη συνταγή, πεντανόστιμη.
Ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα, δηλ. μια εύκολη πιτούλα από κολοκύθα, χωρίς φύλλο.
Συνταγούλα με κολοκυθόπιτα έχουμε αναρτήσει και εδώ. Επίσης, έχουμε συνταγή με κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, εδώ. Όπως καταλαβαίνετε, οι συνταγές με κολοκύθα είναι πάρα πολλές, όρεξη και φαντασία να έχουμε!!!

Για την παρασκευή της κολοκυθόπιτας χρειαζόμαστε:

1/2 kg κολοκύθα τριμμένη
3 αυγά
300 γραμ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι Up
άνηθο και δυόσμο ξερό
150 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη ή αραβοσιτέλαιο
250 γραμ. γάλα φρέσκο
αλατοπίπερο
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Αφήνουμε την κολοκύθα όπως είναι τριμμένη σε ένα σουρωτήρι, ελαφρά αλατισμένη, να στραγγίξει απο τα υγρά της, περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν, την στίβουμε με τα χέρια μας και την βάζουμε σ' ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σωταριστεί και να στεγνώσει.
Σ' ένα μπόλ ρίχνουμε το γάλα, τ' αυγά, τα μυρωδικά και τη μαργαρίνη ή το αραβοσιτέλαιο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κολοκύθα, την φέτα ( κρατάμε λίγη για πασπάλισμα απο πάνω) και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Τέλος, πιπεράκι μπόλικο αλλά αλάτι με προσοχή επειδή η κολοκύθα είναι αλατισμένη και έχουμε και αλμυρό τυρί.
Βουτυρώνουμε ένα οβάλ πυρίμαχο, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.
Στρώνουμε ομοιόμορφα και απο πάνω πασπαλίζουμε με την φέτα που κρατήσαμε και με 3-4 κυβάκια μαργαρίνης, εδώ κι εκεί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Τρώγεται ζεστή και μοιάζει στην υφή σαν σουφλέ, αλλά ακόμη καλύτερη είναι όταν κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!




Share

1 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ολες οι κολοκυθο-προτάσεις σου ήταν πολύ νόστιμες Ευάκι!
Τελικά ένα σωρό νοστιμιές μπορούμε να φτιάξουμε με κολοκύθα, καλά λες!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...