Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Φθηνά προϊόντα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Καθοριστικό χτύπημα στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια εμπόρων και μεσαζόντων.

Με πρωτοβουλίες στους δήμους Παλλήνης και Αργυρούπολης τα φθηνά προϊόντα φθάνουν και στην Αττική.

Φθηνή πατάτα και στην Αττική με πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης.

Μετά τη Βόρειο Ελλάδα έφτασε και στην Αττική η φθηνή πατάτα χωρίς μεσάζοντες. Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε ιδιώτες αλλά στο δήμο Παλλήνης Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης την ιδέα προώθησε η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη η οποία έκλεισε και τη συμφωνία με τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας.
Ο Δήμος Παλλήνης, στοχεύοντας στην στήριξη των νοικοκυριών, παρεμβαίνει καθημερινά με νέες δράσεις.

Σήμερα ξεκινάμε την παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα. Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο μας στην πολύ χαμηλή τιμή των 0,28 €. ανά κιλό.

Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr η σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12, Γέρακας ), Γραφείο
Αντιδημάρχων, τηλ.210-6604638, μέχρι 8 Μαρτίου 2012.

Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντος 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας".

πηγή

Καταργούνται οι μεσάζοντες στην Αργυρούπολη. Διανομή πατάτας 50% φθηνότερα.

Με πρωτοβουλία της παράταξής "Αγώνας για το Μέλλον" και του επικεφαλής της κ. Γιάννη Κωνσταντάτου υπήρξε επικοινώνησε με τους παραγωγούς σε Νευροκόπι και Δράμα και κατόπιν μιας αρχικής συμφωνίας μαζί τους εξασφαλίσθηκαν πατάτες σε προνομιακή τιμή (σε σχέση με τα μεγάλα καταστήματα και τις λαϊκές) με 0,32€ το κιλό για παραγγελίες ανά 10κιλά (3,2 €). Δηλαδή 50% φθηνότερα από τις τρέχουσες τιμές.

Η τιμή αυτή θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί ακόμη περισσότερο, ανάλογα και με το μέγεθος της τελικής ποσότητας που θα παραγγελθεί.

Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και με άλλα βασικά προϊόντα (π.χ. λάδι, όσπρια, λεμόνια, φρούτα κ.α) και από άλλες περιοχές της Ελλάδας με στόχο:

- Να χτυπηθούν καίρια οι τιμές και οι μεσάζοντες που αισχροκερδούν σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Να ενισχυθεί η εγκαταλελειμμένη ελληνική παραγωγή και να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα που μένουν αδιάθετα στις αποθήκες, υποκαθιστάμενα από ξένα (Τουρκία, Αίγυπτος, Αργεντινή).

Να προσφερθεί με την δράση αυτή ουσιαστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό, με πράξεις και όχι με λόγια και επικοινωνιακές αγωνιστικές κορώνες.

Σημειώνονται επιπλέον τα εξής σημαντικά:
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους δηλώσουν την παραγγελία τους με τον τρόπο που παρατίθεται στη συνέχεια. Οι πολίτες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για τη μέρα απευθείας παράδοσης σε αυτούς του προϊόντος.

Το προϊόν θα διατεθεί από τους παραγωγούς (σε συσκευασμένες ποσότητες των 10 κιλών), απευθείας στους αγοραστές και το αντίτιμο θα καταβληθεί απευθείας στους παραγωγούς, χωρίς τη μεσολάβηση κανενός τρίτου.

Η παράταξη "ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" προσφέρει όλο τον γραμματειακό και οργανωτικό μηχανισμό της για την καλή οργάνωση και υποστήριξη της όλης προσπάθειας και δεν θα έχει ουδεμία απολύτως ανάμιξη με την πληρωμή των παραγωγών από τους καταναλωτές.

Στην προσπάθεια αυτή μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν και συμπολίτες και από άλλους όμορους δήμους.

Στην τιμή διάθεσης του προϊόντος περιλαμβάνεται και το μεταφορικό κόστος από το Νευροκόπι Δράμας στο Ελληνικό – Αργυρούπολη, που μέχρι τελευταία στιγμή θα είναι διαπραγματεύσιμη, ανάλογα με την ποσότητα που θα μεταφερθεί τελικά.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΜΕΧΡΙ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012:

Στα γραφεία της παράταξης: Λ . ΚΥΠΡΟΥ 32, 18:00-20:00 μ.μ.
Στο τηλέφωνο: 210 9949 610, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 6-8 μ.μ.

πηγή



Share

3 σχόλια:

thalassamov είπε...

Αυτό ναι,είναι το πιο Ευχάριστο Νέο Ελλάδος που άκουσα τις τελευταίες μέρες!!!
:))))))))))))))))))))))

Χρυσαυγή είπε...

Ήταν μια πραγματικά πανέξυνπνη ιδέα! Δεν έχω λόγια να πω πόσο χάρηκα γι΄ αυτή την πρωτοβουλία! Μπράβο και ξανά μπράβο!!
Μία ανάσα καλής είδησης μέσα σε όλες τις δυσσάρεστες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλημέρα Ευάκι, καλό μήνα!
Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!
Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...