Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Μία εύκολη συνταγούλα για νηστίσιμα κουλουράκια με πουρέ μήλου. Είναι πεντανόστιμα, πολύ αρωματικά και είναι ότι πρέπει για τις νηστίσιμες ημέρες.
Δοκιμάστε τα!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού πουρέ μήλου
1 πρέζα αλάτι
650-700 γραμ. αλεύρι Up
3-4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 χούφτα καρύδια τριμμένα

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.
Στο multi αλέθουμε τα καρύδια και τα μήλα. Τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί αλλά λίγο
λίγο μέχρι να έχουμε μία ζύμη πολύ μαλακιά, που ίσα ίσα δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα για να βάλουμε και τις 2 λαμαρίνες, για 20' περίπου.

- Αν δούμε ότι στο πλάσιμο κολλάει η ζύμη ελαφρά, δεν προσθέτουμε αλεύρι στη ζύμη αλλά αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες αλλά τότε θα χρειαστεί να μειώσουμε λίγη ζάχαρη για να μην γίνουν πολύ γλυκά.
- Δεν τα ψήνουμε πολύ, 20' το ανώτερο, γιατί όταν κρυώνουν γίνονται πιο τραγανά. Αν τα κουλουράκια που πλάσαμε είναι μικρά και λεπτά, θέλουν λιγότερο χρόνο ψησίματος.
- Αν δεν θέλουμε να πλάσουμε όλη τη ζύμη, τότε την φυλάμε τυλιγμένη σε σακούλα στην κατάψυξη. 'Όταν την χρειαστούμε, την βγάζουμε από την προηγούμενη μέρα στην συντήρηση.
Καλή επιτυχία!!!



Share

10 σχόλια:

Pansofix είπε...

Δεν έχω ξαναδοκιμάσει αλλά πρέπει να είναι νοστιμότατα θα κρατήσω τη συνταγή για το πρωινό της Μεγάλης Βδομάδας!!!

marilise είπε...

Ευάκι μου , θα τα δοκιμάσω για να τα πάρει η μικρή μαζί της στο Πανελλήνιο στην Πάρο θα σου γράψω σχόλια

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

evelina είπε...

Κάθε τέλος είναι και μια αρχή!

Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση!

Εύχομαι από καρδιάς

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Και λοιπόν;E allora? είπε...

μηλο και κανέλα αγαπημένος συνδιασμός!


Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικά τα κουλουράκια σας, αφράτα , μυρωδάτα και πεντανόστιμα.Ευχαριστούμε πολύ!

Unknown είπε...

σε 10 λεπτα βγαζω τα τελευταια 2 ταψια.εχουμε παθει πανικο οικογενειακως και αυτα που εχουν βγει ειναι ακομα ζεστα και τα εχουμε τσακισει.Την ανακηρυσσω την συνταγη του μηνα και σε ευχαριστω θερμα που την μοιραστηκες μαζι μας.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

nikikarily, χαιρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσαν τα κουλουράκια αυτά,μιας και είναι πεντανόστιμα αλλά και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους!!!!
Καλοφάγωτα λοιπόν φίλη μου :))

Unknown είπε...

Καλημέρα σας!!! Το κάθε κουλουράκι ποσα γραμμάρια είναι? Τα εκανα αλλά μάλλον τα έκανα λίγο μεγάλα και μου βγήκαν σαν λασπωμενα μέσα 😕

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητή Unknown 11.04 δυστυχώς δεν μπορω να σου πω ακριβώς πόσα γραμμαρια είναι το καθένα διότι τα φτιαχνω με το ματι. Συνήθως το μπαστούνι που φτιάχνω για να σχηματίσω το κουλουράκι έχει μήκος όσο περίπου η παλάμη μου και παχος όσο ένα δάκτυλο. Τα διπλώνω στην μεση και τα στρίβω πλεξούδα... Μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό απαιτεί σίγουρα περισσότερο χρόνο ψησίματος.
Αρα καπου έγινε λάθος στο ψήσιμό σου.
Εύχομαι την επόμενη φορά να σου πετύχουν και να γίνουν όπως θα θέλεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...