Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ


Ένα πεντανόστιμο κέικ, με γεύση μπανάνας - σοκολάτας. Όσοι αγαπούν τον συνδυασμό των 2 αυτών υλικών, θα ξετρελλαθούν με αυτό το κέικ.
Η γεύση και το άρωμα από τις μπανάνες βγαίνουν τόσο έντονα και σε συνδυασμό με την σοκολάτα που σε ποσότητα είναι "τόσο όσο", λόγω της τρούφας και δεν υπερκαλύπτει την μπανάνα που είναι το βασικό μας υλικό, κάνουν το κέικ αυτό μοναδικό.
Επίσης, με τον τρόπο αυτό αξιοποιούμε τις μπανάνες που έχουμε ξεχάσει και έχουν μαυρίσει και που σε άλλες περιπτώσεις θα τις πετούσαμε, αλλά έχουμε ξαναπεί δεν είναι καιροί για τέτοια.
Η συνταγή είναι του Πετρετζίκη αλλά με κάποιες δικές μου αλλαγές και προσθήκες.
Δοκιμάστε το κι εσείς και θα με θυμηθείτε!!!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 μπανάνες πολύ ώριμες
2 αυγά
125 γραμ. βούτυρο
120 γραμ. καστανή ζάχαρη
50 γραμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού baking powder
2 βανίλιες
τρούφα σοκολάτας (προτείνω 1/2 φλυτζάνι τσαγιού)

Εκτέλεση:
Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια, τις μπανάνες σε κομμάτια και τις ζάχαρες. Αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 8΄ - 10΄ περίπου, μέχρι να χυλώσει το μείγμα μας. Ταυτόχρονα με τον αυγοδάρτη, πιέζουμε και λιώνουμε τις μπανάνες.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Σ' ένα άλλο μπόλ, αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
Ρίχνουμε και όση τρούφα θέλουμε, ανάλογα με το πόσο σοκολατένια γεύση επιθυμούμε.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μας με μία σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα μακρόστενη ( 35 εκατ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αέρα και κάτω αντίσταση, για 40΄ περίπου.
Εννοείται πως δοκιμάζουμε και με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμο.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη ή το συνοδεύουμε με παγωτάκι.

-Αν χρησιμοποιήσουμε διαφορετικού μεγέθους φόρμα, τότε θα πρέπει να προσαρμόσουμε ανάλογα και τον χρόνο ψησίματος. Μία μικρότερη σε εκατοστά φόρμα, μας δίνει μεγαλύτερο σε ύψος κέικ, οπότε θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ψηθεί.
- Υπάρχει και συνταγή για muffins με μπανάνα και σοκολάτα εδώ.
Καλή επιτυχία!!!!!!



Share

1 σχόλια:

cummulus είπε...

Τόχω πεῖ στό παρελθόν, καί θά τό ξαναπωωωῶ: Κάποιος τρώει καλαααααά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...