Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Δελτία τύπου του Ε.Φ.Ε.Τ. για ακατάλληλα τρόφιμα.

Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στo πλαίσιo τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση SMOKED FISH – Ε. ΤΣΙΑΛΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων διαπίστωσε την παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε καπνιστή πέστροφα. 

Πρόκειται για το προϊόν “Καπνιστή Πέστροφα φιλέτο πηγών Λούρου” με ημερομηνία λήξης 14/06/2014, σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση SMOKED FISH – Ε. ΤΣΙΑΛΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. στο 29ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν. 

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ενημέρωση σχετικά με μη ασφαλές μέλι ελάτης Μαινάλου 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χανίων, διαπίστωσε την παρουσία αντιβιοτικών (τετρακυκλίνες) σε μέλι.

Πρόκειται για το προϊόν «Μέλι Ελάτης Μαινάλου», με ημερομηνία λήξης 30.9.15, σε συσκευασία των 950g, που παράγεται από τον Κ. Μουρούτσο, Λαγκάδια Αρκαδίας, το οποίο κρίθηκε ως μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν. 
Share

2 σχόλια:

takisggg είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ Ευη μαγειρΕυη χαιρομαι που ασχολησε με ενα τοσο σοβαρο θεμα την διατροφη, θα ηθελα αν εχεις ασχοληθει με τα μεταλαγγμενα γαλατα δελτα ολυμπος μεβγαλ που η υποθεση ηταν στα δικαστιρια με καταγγελια απο τους οικολογους νομιζω!! τι εχει τελικα γινει διοτι συμφωνα με τους καταγγελοντες ειδικα το γαλα ΔΕΛΤΑ ειναι κατα 95% μεταλαγγμενο οπως καταλαενεις ειναι πολυ σοβαρο αυτο το θεμα ... ευχαριστω

ΕΥΗ είπε...

Αγαπητέ μου σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
Ασχολούμαι λίγο με το θέμα της διατροφής αλλά κυρίως με συνταγές κλπ.
Ενημερωτικά βάζω και ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ.
Για το θέμα που λες το εχω υποψιν αλλά δεν γνωρίζω κάποια εξέλιξη.
Εφόσον βρίσκεται στην διακιοσύνη θεωρώ ότι θα έχουμε αργά ή γρήγορα την απάντηση...

Τωρα τα ΔΕΛΤΑ τα ΟΛΥΜΠΟΣ και τα ΜΕΒΓΑΛ δεν ξερω αν ειναι μεταλλαγμένα αλλά νομιζω ότι τα βαζει η Greenpeace στις λιστες των μεταλλαγμενων επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν έλεγχο από τα κλιμάκια της...

Στα κλιμακια ομως του ΕΦΕΤ δεν αρνουνται τους ελεγχους... οποτε θερω ότι μάλλον δεν ισχυει ότι ειναι μεταλλαγμενα κατα 95%....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...