Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Στην ανάκληση ακατάλληλου ελαιολάδου προχωρά ο ΕΦΕΤ.

Στην ανάκληση ακατάλληλου ελαιολάδου προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα. 

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρει τα εξής: «Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και  διαπίστωσε ότι, κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», συσκευασίας 1L, με αριθμό παρτίδας : LOT 1411015 και ημερομηνία λήξης : 30/01/2016. Το προϊόν τυποποιείται από την επιχείρηση «Αργολίς, "ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ Α.Ε." (7ο χλμ Άργους – Τρίπολης, Άργος) και φέρει στην συσκευασία του τα στοιχεία της επιχείρησης «Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ»  (Νέα Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν». 

Τμήμα ειδήσεων pronews.grShare

3 σχόλια:

mahler76 είπε...

Κατηγορία Λαμπαντέ; τι εννοεί;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Από οτι βρηκα στο ιντερνετ:

Ελαιόλαδο λαμπάντε (labante): παρθένο ελαιόλαδο ακατάλληλο για κατανάλωση με κακή γεύση και οσμή και οξύτητα μεγαλύτερη από 2%. Προορίζεται μόνο για ραφινάρισμα ή βιομηχανική χρήση.

Ούτε εγω τα ηξερα....
Δες αναλυτικα τις κατηγοριες εδω

http://www.eask.gr/elaiolado-3.html

mahler76 είπε...

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...