Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

«Αθάνατα» τρόφιμα: Οκτώ προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Σε μια εποχή που όλοι πιστεύουν ότι τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξης, οκτώ… αθάνατα τρόφιμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να διατηρηθούν επ’ άπειρο και να καταναλωθούν οποτεδήποτε.

Μάλιστα, τα εν λόγω τρόφιμα που παρουσιάζονται παρακάτω δεν είναι μόνο ασφαλή να καταναλωθούν οποτεδήποτε αλλά διατηρούν και όλη τη θρεπτική τους αξία στο πέρασμα των… αιώνων: 

Μέλι 
Το μέλι μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο.

Ζάχαρη 
Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αρκεί μόνο να έχει αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά. 

Ρύζι 
Όλα τα είδη ρυζιού, με εξαίρεση το καστανό, δεν έχουν ημερομηνία λήξης. 

Δυνατά οινοπνευματώδη 
Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Το μόνο που μπορεί, ίσως, να χαθεί στο πέρασμα των χρόνων είναι το άρωμά τους. 

Καλαμποκάλευρο 
Μόνη προϋπόθεση για να διατηρηθεί ανέπαφο στο πέρασμα των χρόνων είναι να φυλαχτεί σε στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος. Στο κάτω κάτω ράφι του ψυγείου για παράδειγμα. 

Αποσταγμένο άσπρο ξίδι 
Διατηρήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι και θα έχετε πάντα έναν άψογο «σύμμαχο» για τα dressings, τις μαρινάδες ή ακόμη και την καθαριότητα του σπιτιού σας.

Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας 
Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, παραμένει φρέσκο και αρωματικό για χρόνια. Δεν ισχύει, βέβαια, το ίδιο για τις απομιμήσεις αποστάγματος.

Αλάτι 
Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι υπεραιωνόβια.  

apocalypsejohn



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...