Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Πρόστιμα και ανακλήσεις προϊόντων από τον ΕΦΕΤ.

Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 919.500 ευρώ, σε επιχειρήσεις κλάδου τροφίμων, στη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, με αποφάσεις του ΔΣ του ΕΦΕΤ επιβλήθηκαν στις 29.01.2013 πρόστιμα ύψους 106.500 ευρώ, στις 12.02.2013 πρόστιμα ύψους 149.500 ευρώ, στις 07.03.2013 πρόστιμα ύψους 319.000 ευρώ, στις 04.04.2013 πρόστιμα ύψους 344.500 ευρώ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, όσες εκ των παραπάνω περιπτώσεων προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. 

Τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων:
για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας
για παραπλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο, το είδος της παράβασης και το ύψος του προστίμου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ.

Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις ανακλήσεις του ΕΦΕΤ ΕΔΩShare
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...