Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

ΓΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΤ


Ψαράκι σήμερα, γαύρο. Ψητό στον φούρνο αλλά τραγανό, σαν τηγανητό. Πανεύκολη συνταγή, γίνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!!!! Δοκιμάστε την.

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

1 kg γαύρο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρυγανιά τριμμένη
σκορδάκι ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
ελαιόλαδο
αλατάκι

Φιλετάρουμε το γαύρο μας. Αυτή είναι και η μόνη διαδικασία της συνταγής, όπου παίρνει λίγη ώρα.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα.
Βάζουμε λίγη φρυγανιά σε ένα μικρό πιατάκι. Παίρνουμε ένα ένα γαύρο και τον ακουμπάμε στη φρυγανιά απο την εξωτερική του πλευρά (απο το δέρμα του).
Στρώνουμε στη σειρά τους γαύρους μας, στο ταψί.

Τους περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει σε όλους.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό.
Τέλος, πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 20΄.
Τους βγάζουμε απο το φούρνο και κάνουμε τεστ για να βρούμε τον βαθμό της αυτοσυγκράτησής μας..........Για να σας δω!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!




Share

14 σχόλια:

ΘΑΝΟΣ είπε...

Τους πρόλαβα όλους! Πρώτο σχόλιο.
Λοιπόν τα γαυρακια τα .....ρημάξαμε.
Οπως βλέπετε και το πιάτο παιδιά ειναι σαν να φωνάζει ....."Φάε με".

Οποιος τρώει ψάρια θα το λατρεψει...
Καλη όρεξη.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Την επόμενη φορά να κάνεις μια ολόκληρη ψαροκασέλα γαυράκια, μπας και περισσέψει και κάτι για εμάς...
Να είστε καλά και καλό μήνα.

big mama είπε...

Καλά, δεν αφήσατε τίποτα για μας;-)
Τέλειο το γαυράκι! Ουζάκι έμεινε;

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μια χαρά άραξε ο "αραχτός" στα στομαχάκια σας από ότι κατάλαβα!!
Πρέπει να γίνεται τραγανός και νόστιμος Ευάκι, θα τον δοκιμάσουμε κι εμείς!
Καλό μήνα κιόλας!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

αν κρίνω από τις τηγανιτές πατάτες ως συνοδευτικό, από την αγγλετέρα (ΑΓΓΛΙΑ) μας έρχεστε
Εύη μας !!!χαχαχα

τα τρώμε όλα τα ψαράκια, και αν αποφύγουμε το τηγάνι ακόμη καλύτερα, ουζάκι απαραίτητο, μη ξεχνιόμαστε!!!!

Ο.Πειραιώτης είπε...

Λοιπόν την Κυριακή δεν θα Ψηφήσω,
Εχω Γαύρο "εκτός" των Τειχών αραχτό και μεθυσμένο σύμφωνα με την συνταγή...
Μπράβο Φίλη ΕΥΗ, έκανες την έμπνευση...

Λίλα είπε...

Ψηφίζω γαύρο δαγκωτό. Αφού είναι και χωρίς τηγάνι δεν το συζητάω!!!!!

Δημιουργία είπε...

Μια χαρα φαινεται αραχτος ο γαυρος... πιασε και μια ρετσινα να ευχηθουμε καλο μηνα.
ΥΓ.Το λευκο κονιακ το αγοραζω απο ποτοποιειο. Θελει λιγο ψαξιμο,αλλα τα λικερ που κανω (κερασι, βυσσινο,ροδι,φραουλα) κρατανε το λαμπερο χρωμα του φρουτου και δεν σκουραινουν.

EYH είπε...

@Θάνο, μπράβο τα κατάφερες και μπήκες πρώτος χιχιχιχι. Μόνο που είσαι μαρτυριάρης... Τώρα που θέλουν όλοι μεζέ τι θα τους πω;
--------------------------------------

@Φίλε Δύσπιστε, την επόμενη φορα που θα φτιάξω γαύρο, θα είσαι απο τους πρώτους που θα πάρουν μεζέ μιας και ο Θάνος δεν θα φάει, για να μην είναι μαρτυριάρης χιχιχιχι. Καλό μήνα και σε σένα και φιλιά στη Σαλονίκη μας!!
------------------------------------

@Μεγαλομαμά μου, αφού αποκαλύφτηκαν όλα, δεν έχω λόγια....
Ας πιούμε λοιπόν να πάνε τα ψαράκια κάτω!!!! :))))

EYH είπε...

@Ελενάκι άραξε αυτός και αράξαμε και εμείς... Σκάσαμε όπως κατάλαβες, χιχι
Πράγματι γίνεται τραγανός λόγω φρυγανιάς αλλά συνάμα ζουμερός.
Να τον δοκιμάσετε και να πιείτε και ένα ποτηράκι στην υγειά της blogoπαρέας!!
--------------------------------------

@Yes gasteroplix, we eat only fish and chips... :Ρ
Μα που με κατάλαβες; Είσαι αστέρι.
Οσο για το ουζάκι έχουμε αρχίσει με την μεγαλομαμά, κόπιασε!!!
Καλό μήνα :)))
------------------------------------

@Φϊλε μου Πειραιώτη ασχολείσαι με τους γάυρους εντός εκτός και επι τα αυτα......
Τόση πολύ ώρα θα σου πάρει το φιλετάρισμα που δεν θα έχεις χρόνο για να ψηφήσεις; χιχιχιχι
Και να προσέχεις τα ουζάκια να τα πίνεις κατά την διάρκεια του φαγητού, γιατί χτυπάνε ξεροσφύρι....
Ο γαύρος μου είναι αραχτός αλλά μεθυσμένος δεν είναι......χιχιχιχιχι
Καλό μήνα :))))

EYH είπε...

@Λίλα μέσα στο πνέυμα των ημερών σε βρίσκω!!!! χιχιχι
Και εμείς δαγκωτό τον φάγαμε :Ρ
Να σαι καλά :)))
--------------------------------------

@Δημιουργία μου σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες για το κονιάκ.
Τώρα αραχτός ο γαύρος, αράξαμε και εμεις και ξεκινήσαμε τα ούζα με τις κοπελιές... Τώρα αν εσύ θέλεις ρετσινούλα, κανένα πρόβλημα. Χαλαω εγώ χατήρι;
Καλό μήνα :)))

Penelope είπε...

Ετσι που την διαβάζω Εύη μας, την βρήσκω τέλεια του αραχτού σας γάβρου. Μια δοκιμή θα μας πείσει...

elen είπε...

Υπέροχη η συνταγή σου φιλενάδα!!! θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε μιας και μας αρέσουν πολύ τα γαυράκια. Πολλά φιλιά!!

EYH είπε...

@Πηνελόπη να την δοκιμάσετε και μετά που θα αράξετε και εσεις, πιείτε και ένα ποτηράκι στην υγειά όλων μας!!!
Να σαι καλά :)))
---------------------------------------

@Ελενίτσα ανταλάσσουμε; να σου στέιλω γαυράκι και να μου στείλεις μαριδάκια; Φιλάκια σε όλους :))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...