Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


Σήμερα το πρωί, ανοίγοντας το μέιλ μου, έπεσα πάνω σε 2 υπέροχες φωτο και κοιτάζοντάς τες, την έπαθα την υπογλυκαιμία η γυναίκα!!!
Η καλή φίλη του blog, η Χρύσα, μου έστειλε αυτή την συνταγή για κορμό.
Κορμό φτιάχνω και εγώ χρόνια, αλλά με καρύδα δεν έχω δοκιμάσει.... Στα προσεχώς λοιπόν!
Δοκιμάστε τον κι εσείς και περιμένουμε τα σχόλιά σας!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

1 φυτική σαντιγύ 500 ml ("κρέμα γάλακτος")
1 μεγάλη συσκευασία πραλίνα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα κ.α.)
3 πακέτα μπισκότα πτι- μπερ
2 φλυτζάνια τσαγιού τριμμένη καρύδα

Χτυπάμε καλά την παγωμένη "κρέμα γάλακτος" σε σαντιγύ και προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας, που θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. (Αν σας φαίνεται πολύ γλυκό το μίγμα, μην την προσθέσετε όλη).
Προσθέτουμε την καρύδα και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε ένα αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολα και στρώνουμε το μίγμα μας σε ρολό.
Τον τυλίγουμε και τον βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμος, μπορούμε να τον πασπαλίσουμε με καρύδα ή με τρούφα.

- Μπορούμε να βάλουμε το μίγμα σε φόρμα για να πάρει καλύτερο σχήμα.
- Η δόση αυτή φτιάχνει ένα μεγάλο ή δύο μικρότερους κορμούς. Μπορούμε να βάλουμε τον ένα στην κατάψυξη.
- Αν αφήσουμε το μίγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα να σφίξει, (είναι πιο μαλακό απ' ότι σε άλλους κορμούς), μπορούμε να φτιάξουμε και τρουφάκια.
Καλή επιτυχία!!!!!





Share

16 σχόλια:

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Εύη μου τώρα είμαστε 2 γυναίκες με υπογλυκαιμία :)))

Καλή βδομάδα!

EYH είπε...

Χρύσα μου, όπως προείπα, έλιωσα πάνω στο πληκτρολόγιο!!! Γειά στα χέρια σου!!
Μια διευκρίνηση για το στρώσιμο του κορμού σε φόρμα: Χρειαζόμαστε κάτι, κάποια μεμράνη για να τον στρώσουμε ή τον βάζουμε σκέτο και μετά ξεφορμάρεται εύκολα;

Penelope είπε...

Ερώτηση τώρα, απο την τρίτη γυναίκα με υπογλυκαιμία, αν το αφήσουμε με την φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, δεν θα μοιάζει κάπως σε Mous;
Μια σκέψη έκανα.
Και θα σερβίρεται και ίσως πιο εύκολα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥ είπε...

Βρε παιδιά αν αντί για καρύδια βάλετε φουντούκια που τα προτειμώ πολύ περισσότερο, χαλάει η συνταγη?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥ είπε...

Γράψτε λάθος απο την λιγούρα μου την καρύδα την διάβασα καρύδια.Εεεε τώρα μάλιστα....

big mama είπε...

Λυπήσου μας Ευάκι! Χρύσα τέλειος ο κορμός και πολύ πρωτότυπος!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Επίτηδες το κάνετε βρομόπαιδα, να ρέουν οι σιαλογόνοι μου αδένες;
Εχω και χοληστερίνη!

γαστεροπλήξ είπε...

τώρα πόσες γίναμε οι αναγνώστες με υπογλυκαιμία; έχασα το λογαριασμό

εγώ περίπου έτσι φτιάχνω μια συνταγή για τρουφάκια, όπως βλέπω έφτιαξε και η Χρύσα, αλλά ως κορμό δεν το επιχείρησα ποτέ.
εδώ που τα λέμε είναι και πιο πρακτικό διότι τα τρουφάκια τα τρώμε 10-10, γιατί να παιδεύομαι λοιπον με μπαλάκια; θα κόβουν μια κομματάρα και θα λύνεται η κατάσταση!!!
δηλαδή τον κορμό στα 4 και είμαστε εντάξει για ένα απόγευμα!!!!!!!!
λιποθυμώ!!! δίχως τύψεις!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευάκι τον φτιάχνω κι εγώ με καρύδα, αλλά αντί για μερέντα βάζω σοκολάτα γάλακτος και ένα ζαχαρούχο.
Θα το δοκιμάσω και με μερέντα, πιο εύκολο μου φαίνεται κι εγώ ως γνωστόν τα εύκολα τα ... κυνηγάω.
Φαντάζομαι τον κορμό τον διατηρείς στην κατάψυξη.
Φιλιά, καλή βδομάδα!

EYH είπε...

@ Allora φίλη μου, τι πάθαμε πρωινιάτικα; Καλή βδομάδα και σε σένα :))
--------------------------------------

@Πηνελόπη μου, μέχρι να μας απαντήσει η αρμόδια, λέω εγώ ότι με μους δεν πιστεύω ότι θα μοιάζει αφου εχει τα μπισκότα και πήζει. Απλά δεν παγώνει όπως στους άλλους κορμούς που μπαίνουν κατάψυξη και τους τρώς στο κεφάλι και πέφτεις ξερός....... :Ρ Και σίγουρα σερβίρεται πιο εύκολα
Φιλάκια :)))
------------------------------------

@Δημήτρη, απο την υπογλυκαιμία σου κι εσύ την καρύδα την βλέπεις σαν καρύδια χχιχιχιχιχι Και ξέρω ότι η καρύδα είναι απο τα αγαπημένα σου...
Φυσικά μπορείς να προσθέσεις και λίγα ψιλοκομμένα φουντούκια, αν σου αρέσουν πολύ :)))

EYH είπε...

@Μεγαλομαμά μου, εγω δεν ευθύνομαι για το κακό που μας βρήκε... Αλλη είναι η υπέυθυνη!!!!
Φιλάκια :)))
--------------------------------------

@Γαστεροπληξούλα μου, εμεις στον κορμό τον ολόκληρο ή στα τρουφάκια θα κολλήσουμε; Γλυκό να ναι κι όπως να ναι.....
Φιλάκια πολλά :)))
---------------------------------------

@Γιαγιάκα, πάρε μικρό κομμάτι έτσι για την λιγούρα......
Μην μας πάθεις και τίποτα χιχιχιχιχι
Φιλιά :))
------------------------------------

@Ελενάκι μου, εγω με καρύδα δεν έχω δοκιμάσει... Αλλά την συνταγή της Χρύσας θα την δοκιμάσω, αφού είναι και εύκολη όπως λες!!!
Εγω γενικά τον κορμό όταν θέλω να τον διατηρήσω λίγο περισσότερο, τον φυλάω στην κατάψυξη. Για άμεση όμως κατανάλωση είναι πιο μαλακός στο ψυγείο....

ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΧΥΑ είπε...

Tο αγαπημενο γλυκο τον παιδιων μου!!!
Το Σαβ/κο θα τον φτιαξω με καρυδα!!!

elxrys είπε...

Χαίρομαι που σας άρεσε το γλυκό.
-Εύη εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης και έτσι δεν χρειάστηκε να βάλω τίποτε, αν χρησιμοποιήσεις άλλη φόρμα τότε να βάλεις μεμβράνη για να ξεφορμαρισθεί πιο εύκολα.

-Penelope δεν μοιάζει με μους γιατί όπως είπε και η Εύη έχει τα μπισκότα και σφίγγει.Είναι όμως λίγο πιο μαλακός από τον κλασικό κορμό.

-Γαστεροπλήξ και εγώ για ευκολία κορμό φτιάχνω εκτός αν έχω κόσμο.

-Ελενα ο κορμός διατηρείτε στην κατάψυξη .

Λίλα είπε...

Εύη μου περίσσεψε κομματάκι και για μένα? Πολύ ωραία συνταγή!!!

Penelope είπε...

Χρύσα, επειδή είδα την φόρμα σιλικόνης και φλερτάρω με την ιδέα αγοράς της, είναι πρακτική σύμφωνα με την εμπειρία σου; Για πες κάτι πάρα πάνω αν έχεις την καλοσύνη.

elxrys είπε...

Penelope την φόρμα την έχω καιρό, είχα ξεσηκωθεί τότε από εκπομπές μαγειρικής και την πήρα. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα κιόλας, ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν πήρα μεγάλη και δεν χωράει μια δόση κέικ. Τα πλεονεκτημάτά της είναι ότι δεν χρειάζεται βουτύρωμα, το κέικ ξεφορμάρεται εύκολα και πλένεται εύκολα. Θέλει λίγη προσοχή όταν την βάζεις στον φούρνο γιατί δεν είναι σταθερή.
Τελικά ξαναγύρισα στην κλασική φόρμα και την χρησιμοποιώ για τέτοιες περιπτώσεις όπως ο κορμός.
Μπορείς να πάρεις και εσύ μια μικρή για να την δοκιμάσεις μια και στον καθένα ταιριάζουν άλλα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι άχρηστη δεν θα πάει και δεν θέλει και πολύ χώρο για αποθήκευση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...