Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ


Καλή Τσικνοπέμπτη!!!! Σήμερα η μέρα επιβάλλει τσίκνισμα σε barbeque και κατανάλωση κρέατος μέχρι σκασμού......... Επιβάλλεται επίσης, η κρασοκατάνυξη με πολύ καλή παρέα!!!!
Αν ο καιρός, δεν επιτρέπει το ψήσιμο έξω, τότε και το γκρίλ μας κάνει μια χαρά!!
Τα μπιφτέκια που σας δίνω είναι ιδανικά για το γκρίλ, μιας και γίνονται πολύ μαλακά και αφράτα.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με την ρυζοσαλάτα ή με την σως γιαουρτιού ή με ότι εσείς επιθυμείτε!!!


Για τα μπιφτέκια χρειαζόμαστε:

750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
5-6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στυμμένο
μαϊντανό
ρίγανη
αλατοπίπερο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα


Στο multi βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό και τα αλέθουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε πολύ καλά. Το μείγμα μας, είναι πολύ μαλακό.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει λίγο.
Κατόπιν, πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε ή σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο γκρίλ για περίπου 20΄ απο κάθε πλευρά.


Για την ρυζοσαλάτα χρειαζόμαστε:

ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο με λίγο κρόκο Κοζάνης
καρότο τριμμένο
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο
λίγες σταφίδες
χυμό απο ένα πορτοκάλι
λίγο χυμό λεμονιού

Δοσολογίες δεν δίνω, ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε και τις προτιμήσεις μας στα υλικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε για λίγο να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε σε σαλατιέρα ή ως γαρνιτούρα σε πιάτο.

Για την σως γιαουρτιού χρειαζόμαστε:

γιαούρτι αγελαδινό
δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο χυμό λεμονιού
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε τα υλικά μας και αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλά να περάσετε!!!!!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...