Εβδομάδα τυροφαγίας ξεκίνησε μιας και προετοιμαζόμαστε για την Σαρακοστή.
Τι καλύτερο απο τυροπιτάκια κουρού για όλες τις ώρες!!!
Δοκιμάστε τα!!!
Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
1 κεσεδάκι λάδι (ηλιέλαιο)
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά (τον ένα κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη)
1 κ.γ αλάτι
αλεύρι φαρίνα όσο σηκώσει (περίπου 500 γρ.)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και με το ίδιο κεσεδάκι μετράμε και το λάδι, ρίχνουμε ένα ολόκληρο αυγό και ένα ασπράδι, το βούτυρο και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που να μην κολάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη μας για λίγη ώρα στο ψυγείο (γύρω στα 20') .
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που να μην κολάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη μας για λίγη ώρα στο ψυγείο (γύρω στα 20') .
Κατόπιν παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα γεμίζουμε με τυρί , λουκάνικo ή ότι άλλο μας αρέσει.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'-25' περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'-25' περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Μια γέμιση που προτιμώ εγώ για τα τυροπιτάκια μου είναι η εξής :
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα
100 γρ. κίτρινα τυριά
λίγο πιπέρι
Χρύσα
2 σχόλια:
Τέλεια η συνταγή! Χίλια μπράβο σε σένα Χρύσα που δεν την κρατησες για τον εαυτό σου! Απόλυτη επιτυχία!
Απιστευτη συνταγη! Μολις τα δοκιμασα κι επαθα πλακα! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δημοσίευση σχολίου