Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

ΑΛΜΥΡΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ


Μία εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο γιαουρτιού. Είναι πεντανόστιμη!!!
Δοκιμάστε την!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνες αλεύρι
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση:
400 γρ. φέτα
150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
πιπέρι

3 αυγά
500 γρ. γάλα
λάδι (για το άλειμμα των φύλλων)


Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη, ζυμώνοντας όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Οταν είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο για 30', σκεπασμένη με μεμβράνη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα τυριά μαζί με το πιπέρι.

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπαλάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το βάζουμε μέσα στο ταψί, το λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μια στρώση από τα τυριά μας.
Φτιάχνουμε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζουμε τα τυριά, λαδώνουμε πάλι και ρίχνουμε ξανά μια στρώση τυριά.
Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο, το βάζουμε και αυτό, το λαδώνουμε και βάζουμε τα τελευταία τυριά.
Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο, σκεπάζουμε την πίτα μας, το λαδώνουμε ελαφρά.
Χαράζουμε την πίτα μας.

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Την αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!

Χρύσα



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...