Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ


Γλυκάκι για σήμερα εύκολο, πεντανόστιμο και οικονομικό!!!
Εκμέκ, αλλά γιαλαντζί.....
Το εκμέκ κανονικά γίνεται με καταίφι, κρέμα και σαντιγύ. Το γιαλαντζί μου, φτιάχνεται με μπαγιάτικο τσουρέκι και είναι σοκολατένιο.
Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε τα τσουρέκια που μπορεί να μας έχουν μείνει απο το Πάσχα. (Αν δεν μας περίσσεψαν, τότε αγοράζουμε ή φτιάχνουμε άλλα.......)
Απολαύστε το!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

Φέτες τσουρεκιού, ελαφρά χοντροκομμένες
1 φάκελλο σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής
σαντιγύ (προαιρετικά)
τρούφα (προαιρετικά)
κερασάκια (προαιρετικά)
φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
φλούδα πορτοκαλιού
ξυλάκι κανέλας

Θα κόψουμε τόσο τσουρέκι όσο χρειάζεται για να καλύψει το πυρέξ μας ή το ταψάκι μας.
Θα το ψήσουμε στους 200 βαθμούς για 20΄περίπου, ίσα να φρυγανιστεί.
(Στο ψήσιμο θα συρρικνωθεί ελαφρά αλλά μετά με το σιρόπιασμα θα επανέλθει).

Παράλληλα, φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη σαντιγύ μέσα, ώστε να γίνει πιο αφράτη (προαιρετικά).
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι, βράζοντάς το για 5΄ απο την ώρα που θα αρχίσει να βράζει.

Μόλις είναι έτοιμο το τσουρέκι, το σιροπιάζουμε προσέχοντας να πάει παντού το σιρόπι. Το αφήνουμε να το τραβήξει και κατόπιν καλύπτουμε με την σοκολατένια κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
Αν θέλουμε στρώνουμε απο πάνω σαντιγύ ή γαρνίρουμε με το κορνέ και πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι φιλέ ή με τρούφα ή βάζουμε κερασάκια γλυκό.

- Εννοείται, πως αν δεν θέλουμε σοκολατένια κρέμα φτιάχνουμε άσπρη κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα άνθος αραβοσίτου ή κάποια δική μας σπιτική κρέμα.
Καλή επιτυχία!!!!



Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...