Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ


Ποιός δεν αγαπάει, ψητές μπριζολίτσες ζουμερές και αρωματικές; Οι συγκεκριμένες είναι μαριναρισμένες για 4 ώρες σε κρασάκι και χυμό πορτοκαλιού και είναι πεντανόστιμες.
Οτι πρέπει για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, ειδικά για όσους έχουν ψησταριά.
Δοκιμάστε τες!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

6 χοιρινές μπριζόλες
αλατοπίπερο
1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
σκόρδο σε σκόνη


Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, βάζουμε τις μπριζόλες απλωτά.
Περιχύνουμε με την μαρινάδα φροντίζοντας να πάει παντού.
Σκεπάζουμε τις μπριζόλες με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο, για 3-4 ώρες. Στο διάστημα αυτό γυρίζουμε τις μπριζολίτσες 1-2 φορές.
Βγάζουμε τις μπριζόλες απο τη μαρινάδα στραγγίζοντάς τες ελαφρά με το χέρι μας.
Τη μαρινάδα δεν την πετάμε.
Ψήνουμε τις μπριζολίτσες σε ψησταριά ή στο γκριλ. Φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση απο την φωτιά, για να μην μας αρπάξουν εξωτερικά πολύ γρήγορα.
Στο μεταξύ βάζουμε την μαρινάδα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να βράσει και να συμπυκνωθεί για 5΄ περίπου.
Σερβίρουμε τις μπριζολίτσες με πατατούλες τηγανητές, περιχυμένες με την σαλτσούλα.
Καλή επιτυχία!!!!



Share

18 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Αχ! Εύη μου λαχταριστές οι μπριζολίτσες σου!!

Unknown είπε...

I'll order four portions fora round 2 pm if that's ok :P

Maria B. είπε...

όντως ευακι μου η μαρινάδα κάνει την διαφορά στα κρέατα, έχεις απολυτα δίκιο ! θα σου έγιναν σούπερ !!!!

καλή τσικνοπέμπτη !!!!! φιλια

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστές! Πραγματικά η μαρινάδα είναι το καλύτερο και κάνει και ωραία σαλτσούλα!

painter είπε...

Πω πω!!! καλέ μου έτρεξαν τα σάλια μόνο που τις είδα.... Πως θα αρκεστώ τώρα στην ταπεινή μου φασολάδα????

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Αυτα τα μπριζολίδια με τις πατάτες είναι απ΄τα αγαπημένα μου φαγητά!!!

καλό απόγευμα
χχχχ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Oτι πρέπει το φαγάκι σου για την εβδομάδα της Κρεατινής που είμαστε, όχι δηλαδή ότι τις άλλες εβδομάδες θα πούμε όχι σε τέτοια νοστιμιά!
Φιλάκια!

oreksinaxeis είπε...

Πω πω τέλειες φαίνονται...και οι πατατούλες απο δίπλα απαραίτητες...(ποτέ δεν μπορώ να φάω μπριζόλα χωρίς πατάτες τηγανιτές)...θα δοκιμαστεί...Φιλιάαααααααααααα

Δημιουργία είπε...

Οχι μονο για την Τσικνοπεμπτη αλλα για ολες τις Πεμπτες ειναι οι μπριζολιτσες σου :)

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

δοκίμασα το μεσημέρι από τη μπριζολίτσα σου αλλά δε βλέπω το σχόλιο, το έφαγε ο μπλογγερ με τόση νοστιμιά δεν άντεξε κι είπε να δοκιμάσει!!!
τώρα τις πατάτες διατίιιιιιιιι μας τις έβαλες έτσι φάτσα φόρα, για να ζηλέψουμε και να υποκύψουμε εις τον πειρασμόν;

dhmhtra είπε...

Ολοι θα έτρωγαν ένα τέτοιο πιάτο με μριζολάκια και πατατούλες τηγανιτές...σήμερα Τσικνοπέμτη!
Καλά να περάσετε!

ellxrys είπε...

Εύη μου και εγώ τις κάνω με πορτοκάλι όπως σου είχα πει αλλά ενώ έχουμε πάνω κάτω τα ίδια υλικά διαφέρουμε στην διαδικασία. Εγώ δεν τις μαρινάρω τις μπριζόλες, τις βάζω σε με γάστρα μαζί με πατάτες και τις περιχύνω με ένα μίγμα από κρασί , πορτοκάλι, λάδι και μουστάρδα.
Θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή γιατί φαντάζομαι ότι μαριναρισμένη η μπριζολίτσα θα είναι πολύ καλή.
Καλη τσικνοπέμπτη σε όλους !!!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Λίλα μου, όλες οι μπριζολίτσες είναι λαχταριστές και πολύ περισσότερο όταν ψήνονται στην θράκα....
Καλή τσικνοΠέμπτη :)))
--------------------------------------

@Cupcakes, in this kitchen everything is allowed and everything is ok!!!
Have a nice time tonight :)))
---------------------------------------

@Μαρία έγιναν super oi άτιμες πράγματι τόσο που θα τις ξαναφτιάξουμε σήμερα, σε φιλικό σπίτι :))
Καλά τσικνίσματα :))))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Μεγαλομαμά μου, η μαρινάδα έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το κρέας, συν το ότι του προσδίδει αρώματα....
αλλοι την μαρινάδα στις μπριζόλες στα κάρβουνα την πετούν, εγώ την δένω σε σαλτσούλα!!
Καλά τσικνίσματα :)))
--------------------------------------

@Painterουλίνι, εχθές που έγραφες το σχόλιο, αρκέστηκες στη φασολάδα...
Σήμερα θα το τσακίσετε το ψητό, οπότε είσαι μια απο τα ίδια χιχιχιχι
Καλά τσικνίσματα λοιπόν :)))
------------------------------------

@Allora μου και ποιος δεν αγαπάει μπριζολίτσες και πατατούλες τηγανητές; Και με συνοδεία σαλατών και κρασιών....βεβαίως βεβαίως!!!
Καλά τσικνίσματα :))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Ελενάκι απο αυτούς είμαστε εμείς, που αφήνουμε να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες για τσιμπούσια......χιχιχιχι
Καλά τσικνίσματα για απόψε!!!
--------------------------------------

@Πανδώρα μου, όλοι τα ίδια παθαίνουμε!!! Απαραίτητα και όλα τα συνοδευτικά....χιχιχιχι
Καλή Τσικνοπέμπτη :))
-------------------------------------

@Δημιουργία μου, πάντα τρώγονται....
Καλή παρέα αν έχεις, ακόμα καύτερα.
Καλα να περάσετε σήμερα :)))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Γαστεροπληξούλα μου, μόνο εσύ θα μας κολάζεις; Ασε που σήμερα σε βλέπω να ενδίδεις γενικότερα και να μην παραπονιέσαι....
Το επιβάλλει η μέρα χιχιχιι
Καλά τσικνίσματα :))
-------------------------------------

@Δήμητρα και αύριο και μεθαύριο :Ρ χιχιχιι
Αγαπημένο φαγάκι σε όλους
Καλά τσικνίσματα :)))
------------------------------------

@Χρυσουλίνι, εσύ χρησιμοποιείς τα ίδια υλικά αλλά ψήνεις στην γάστρα. Κι έτσι γίνονται λουκούμι, σαφώς..
Αν τις μαρινάρεις γίνονται πολύ καλές και ψητές στην σχάρα.
Σήμερα ξέρω ότι δεν θα το κάψετε...το κάρβουνο.... αλλά όπως και να χει να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται :)))

Δημήτρης είπε...

Κι εγώ μπριζόλες έκανα σήμερα, δεν πρόλαβα χθες να μαγειρέψω .

cummulus είπε...

Έγώ γιατί δέν ἔφαγα ἀπό αὐτές; :-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...