Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ


Μια πολύ εύκολη συνταγή και γρήγορη. Μπορούμε να την φτιάξουμε ως συνοδευτικό κάποιων ψητών κρεάτων αλλά και ως κύριο πιάτο, όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ.
Τρώγεται κρύα βάζοντάς την για λίγο στο ψυγείο, αλλά και αμέσως μετά την παρασκευή της.
Το πέστο ρόκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ζεστά ζυμαρικά αλλά και ως επάλειψη σε ψωμάκια ή μπρουσκέτες.
Αν αφαιρέσουμε τα τυριά απο την συνταγή, μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.

Για την παρασκευή της, χρειαζόμαστε:

1/2 πακέτο ζυμαρικά (σαλιγγαράκια ή βίδες ή κοχυλάκια)
Τυρί φέτα
7-8 λιαστές ντομάτες

Για το πέστο ρόκας:
1 μάτσο ρόκας (μόνο τα τρυφερά φυλλαράκια)
1 σκελίδα σκόρδου
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξίδι
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Βράζουμε τα ζυμαρικά, όχι πολύ, να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 2-3΄. Τα ξανασουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τυρί φέτα κομμένη σε κύβους, όση θέλουμε.
Περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να εισχωρήσει στα ζυμαρικά και να ενσωματωθεί.

Για το πέστο: Στο multi ρίχνουμε την ρόκα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε το κουκουνάρι και το κεφαλοτύρι.
Ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

- Στο s/m κυκλοφορεί στα ψυγεία, ρόκα συσκευασμένη σε σακουλάκια, η οποία είναι πολύ τρυφερή. Εγώ απο αυτήν χρησιμοποίησα, βάζοντας 2-3 χούφτες.
Καλή επιτυχία!!!!



Share

11 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ!!!ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ :)))

big mama είπε...

Μου αρέσει η ρόκα αλλά στο σπίτι δεν την προτιμάνε! Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο φαγάκι!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μμμμμ...ΘΑ το δοκιμάσω.
Λατρεύουμε τη ρόκα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Λίλα είπε...

Φτιάχνω κι εγώ πέστο ρόκας αλλά με ρόκα που μαζεύω στους αγρούς.
Μου αρέσει πάρα πολύ αλλά οι υπόλοιποι δεν την τρώνε οπότε δεν μου στέλνεις ένα πιατάκι?

Δημιουργία είπε...

Να σε ρωτησω κατι:το πεστο εχει την πικριλα της ροκας η οχι? Γιατι ετσι που το βλεπω μου αρεσει αλλα για να ειμαι ειλικρινης τη ροκα σαλατα δεν την τρωω για την ελαφρια πικριλα της.

Santie and Athina είπε...

Μας αρέσει πάρα πολύ η ρόκα οπότε θα το έχουμε στα υπόψιν!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τήν πρώτη φορά που δοκίμασα πέστο ρόκας είχα ενθουσιαστεί!
Τωρα πια την φτιάχνω κι εγώ, μας αρέσει πολύ!
Το φαγάκι σου σούπερ με αυτή τη σάλτσα!
Φιλιά, καλό βράδυ!

EYH είπε...

@Σκρουτζάκο, καλημέρα.
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να σαι και εσύ παντα καλά :)))
--------------------------------------

@Μεγαλομαμά μου, εμένα στο δικό μου σπίτι, αν κάτσω και τους εξηγήσω τι είναι αυτά που τρώνε, πιθανότατα δεν θα τα ξαναέβαζαν στο στόμα τους....
Ετσι τρώνε, απολαμβάνουν και μετά απο καιρό, "τυχαία", ανακαλύπτουν τι έφαγαν..... Αντε μετά να πουν κάτι, μπορούν;
Φιλάκια :))))
------------------------------------

@Φύρδην-Μιγδην, να το δοκιμάσετε αφού σας αρέσει και η ρόκα!!
Να σαι καλά, καλή συνέχεια :))

EYH είπε...

@Λιλάκι, να σου στείλω όσο θες!!
Πάντως είσαι τυχερή που μπορείς και μαζεύεις ότι θες απο την εξοχή. Ξέρεις και τι τρως!!!
Φιλιά :))
--------------------------------------

@Δημιουργία μου, η ρόκα πραγματι στις σαλάτες προσθέτει μια σπιρτάδα και ξεχωρίζει η γέυση της.
Στο πέστο όμως, δεν φαίνεται καθόλου, αφού λιώνει με τα άλλα υλικά. Να χρησιμοποιήσεις μόνο τα τρυφερά φυλλαράκια.
Φιλιά :)))
------------------------------------

@Αθηνά και Santy, να το δοκιμάσετε.
Είναι ελαφρύ και νόστιμο πιάτο.
Φιλιά :))

EYH είπε...

@Ελενάκι μου, είναι πραγματι super, και ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα. Να έχουμε και λίγο χρώμα στα πιάτα μας....
Φιλάκια καλό Σ/Κ :)))

painter είπε...

Εγώ τρελαίνομαι για Πέστο, όλων των ειδών. Γεια στα χεράκια σου!!!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...