Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, ελαφριά και νηστίσιμη!!!
Δοκιμάστε την!!!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

1 κιλό πατάτες
2-3 καρότα
2 κρεμμύδια
2-3 πιπεριές
λίγα μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι
λάδι
φρυγανιά τριμμένη

Για την ψευτομπεσαμέλ:
1 φλυτζάνα νερό
1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας λάδι

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε φέτες και τα καρότα τα τρίβουμε.
Κόβουμε επίσης τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με τα καρότα μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν κι αυτά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά, στρώνουμε μια στρώση πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Από πάνω βάζουμε το μισό μίγμα από τα λαχανικά που έχουμε σωτάρει.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αφού τις στρώσουμε απλώνουμε πάνω το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών.
Για την κρέμα:
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 1 φλυτζάνα νερό, το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε.
Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε και το ρίχνουμε πάνω από το ταψί μας.
Αν θέλουμε να κάνει κρούστα πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄περίπου στους 180 βαθμούς, μετά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Καλή επιτυχία!!

Χρύσα

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΕΝΕΣ


Μία συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη. Είναι απο τις αγαπημένες μου μιας και ανήκει στην κατηγορία "δεν πετάμε τίποτα".....
Αν σας έχουν περισσέψει ζυμαρικά στο ψυγείο απο κάποια άλλη μέρα, ιδού ένας έξυπνος τρόπος να τα αξιοποιήσετε χρησιμοποιώντας μαζί και ότι άλλο σας βρίσκετε στο ψυγείο!!!
Δοκιμάστε την!!!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

1 βαθύ πιάτο, γεμάτο, πένες βρασμένες
1 κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα καλά
1 πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κούπα κίτρινα τυριά, τριμμένα και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
ζαμπόν σε κυβάκια
λουκανικάκια βραστά σε κομματάκια
αλατοπίπερο

6 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός των αυγών και του γάλακτος).

Σε πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄ περίπου, στον αέρα και κάτω αντίσταση.

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλου είδους ζυμαρικά όπως βίδες, κοφτό, σέλινο.......
Καλή επιτυχία!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...