Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΕΝΕΣ


Μία συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη. Είναι απο τις αγαπημένες μου μιας και ανήκει στην κατηγορία "δεν πετάμε τίποτα".....
Αν σας έχουν περισσέψει ζυμαρικά στο ψυγείο απο κάποια άλλη μέρα, ιδού ένας έξυπνος τρόπος να τα αξιοποιήσετε χρησιμοποιώντας μαζί και ότι άλλο σας βρίσκετε στο ψυγείο!!!
Δοκιμάστε την!!!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:

1 βαθύ πιάτο, γεμάτο, πένες βρασμένες
1 κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα καλά
1 πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κούπα κίτρινα τυριά, τριμμένα και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
ζαμπόν σε κυβάκια
λουκανικάκια βραστά σε κομματάκια
αλατοπίπερο

6 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός των αυγών και του γάλακτος).

Σε πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄ περίπου, στον αέρα και κάτω αντίσταση.

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλου είδους ζυμαρικά όπως βίδες, κοφτό, σέλινο.......
Καλή επιτυχία!!!!




Share

6 σχόλια:

mia maria είπε...

Ωραία ιδέα να αξιοποιήσουμε ότι μας έχει μείνει. Καλή εβδομάδα!

cummulus είπε...

Δείχνει πεντανίστιμο! :-)

adriana nikolatos είπε...

Πολύ καλή ιδεα, να μην πετάμε τίποτα και να φτιαχνουμε κατι γευστικό
Καλό βράδυ!

Pansofix είπε...

Παίρνω το ταψί και φεύγω τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση!!!

Χοντρό μπιζέλι είπε...

mmm teleio fainetai!!!

γαστεροπλήξ είπε...

τέλεια ομελέτα και πολύ χορταστική, σλουρ!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...