Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
Μία συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη. Είναι απο τις αγαπημένες μου μιας και ανήκει στην κατηγορία "δεν πετάμε τίποτα".....
Αν σας έχουν περισσέψει ζυμαρικά στο ψυγείο απο κάποια άλλη μέρα, ιδού ένας έξυπνος τρόπος να τα αξιοποιήσετε χρησιμοποιώντας μαζί και ότι άλλο σας βρίσκετε στο ψυγείο!!!
Δοκιμάστε την!!!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
1 βαθύ πιάτο, γεμάτο, πένες βρασμένες
1 κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα καλά
1 πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κούπα κίτρινα τυριά, τριμμένα και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
ζαμπόν σε κυβάκια
λουκανικάκια βραστά σε κομματάκια
αλατοπίπερο
6 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός των αυγών και του γάλακτος).
Σε πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄ περίπου, στον αέρα και κάτω αντίσταση.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλου είδους ζυμαρικά όπως βίδες, κοφτό, σέλινο.......
Καλή επιτυχία!!!!
Ετικέτες
Αλλαντικά,
Αυγά,
Ζυμαρικά - Ρύζια,
Κυρίως Πιάτο,
Μαγειρική,
Συνταγές
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
Ωραία ιδέα να αξιοποιήσουμε ότι μας έχει μείνει. Καλή εβδομάδα!
Δείχνει πεντανίστιμο! :-)
Πολύ καλή ιδεα, να μην πετάμε τίποτα και να φτιαχνουμε κατι γευστικό
Καλό βράδυ!
Παίρνω το ταψί και φεύγω τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση!!!
mmm teleio fainetai!!!
τέλεια ομελέτα και πολύ χορταστική, σλουρ!!
Δημοσίευση σχολίου