Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ



Σήμερα για να ευχαριστήσω τους άντρες μου, για την περιποίηση και την προσοχή που μου δείχνουν αυτή την περίοδο που δεν είμαι και στα καλύτερά μου, (απόσυρση χρειάζομαι βασικά...) και μιας και μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, τους έφτιαξα τούρτα.... Μην φανταστείτε τρομερά πράγματα, εύκολη και γρήγορη, με ότι είχα στο ντουλάπι...
Θάνο μου και Μάκη μου, ευχαριστώ.......

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

Μπισκότα σαβαγιάρ μακρόστενα
2 κουτιά κρέμα γάλακτος για σαντιγύ ή μόρφατ σκόνη (1 διπλό πακέτο)
1 κομπόστα ροδάκινο
λίγο γάλα

Χτυπάμε σε ένα μπολ τις κρέμες γάλακτος σε σαντιγύ, ή τις μόρφατ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να την χρειαστούμε.
Σε ένα σουρωτήρι ψιλοκόβουμε την κομπόστα. Αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Σε ένα μπολάκι, βάζουμε λίγο γάλα μαζί με λίγο απο το σιρόπι της κονσέρβας. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε μια πιατέλα, βάζουμε το στεφάνι απο μια κουμπωτή φόρμα ή ένα τσέρκι. Αυτός ο τρόπος μας βοηθάει στο στήσιμο της τούρτας.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα, τα βουτάμε αστραπιαία στο γάλα και κάνουμε μία στρώση για βάση.
Κρατάμε απο την σαντιγύ περίπου το 1/3, για το γαρνίρισμα στο τέλος. Στην υπόλοιπη σαντιγύ προσθέτουμε τα κομματάκια του ροδάκινου και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε πάνω απο τα μπισκότα τη μισή ποσότητα και στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Συνεχίζουμε με 2η στρώση μπισκότων, πάλι βουτώντας τα στο γάλα.
Ρϊχνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ με το ροδάκινο και αφού στρώσουμε πάλι καλά, τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση μπισκότων.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγη απο την σαντιγύ που είχαμε κρατήσει για το γαρνίρισμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να παγώσει καλά η σαντιγύ και να δέσει το γλυκό. Εγώ, συνήθως την φτιάχνω το προηγούμενο βράδυ και ξεφορμάρω το επόμενο πρωί.
Αφού παγώσει, ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε τα πλαινά της τούρτας με την υπόλοιπη σαντιγύ και γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει...... Εδώ έχω χρησιμοποιήσει ζαχαρωμένα σταφύλια, αλλά μπορούμε να βάλουμε κομμάτια κομπόστας ή άλλων φρούτων, να ρίξουμε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.......

Μια παραλλαγή της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα πτι-μπερ, να στρώσουμε το γλυκό μας σε ένα πυρέξ και να το σερβίρουμε απο εκεί.....
Καλή επιτυχία!!!!





Share

7 σχόλια:

mia maria είπε...

Τέλεια η τούρτα σου! Και ελαφριά και ΓΛΥΚΟ που θα έλεγαν και οι δικοί μου! Περαστικούλια!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

περαστικά σου, εγώ βλέπω και σταφύλια, οπότε σούπερ-φρουτάτη η τουρτίτσα, αγαπημένη και με βερύκοκα αρέσει στα παιδιά μου και είναι τόσο ελαφριά.
μια χαρά τους αντάμειψες τους άνδρες σου

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι έχεις Ευάκι μου και δεν είσαι στα καλύτερά σου??
Ελπίζω όχι κάτι σοβαρό!
Η ροδακινοτουρτίτσα φαίνεται σούπερ, τυχερά τα αγοράκια σου!!
Καλή βδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τι έχεις κοριτσάκι μου; τι μου θύμησε τώρα, είναι απο τις πρώτες τούρτες που έκανα όταν μικρή ακόμα πρωτοέφτιαξα τούρτα.Μου αρέσει υπερβολικά μόνο που προτιμώ αντί για Μόρφατ πια τη φυτική κρέμα.Θα την ξανακάνω , μου την επενθύμησες ευχάριστα, ευχαριστώ.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Μεγαλομαμά μου, πραγματικά είναι πολύ ελαφριά την φτιάχνω όποτε πρέπει να φάμε γλυκό αλλά όχι σοκολατένιο. Ευχαριστώ για τις ευχές :))
-------------------------------------

@Γαστεροπλήξ μου, νομίζω ότι ευχαριστήθηκαν κι εκείνοι, αν και δεν είναι δύσκολοι γλυκό να 'ναι κι ότι να 'ναι.... Μάλιστα μου ζήτησαν την επόμενη φορά να βάλω και μέσα ψιλοκομμένα σταφύλια... Ευχαριστώ για τις ευχές σου!!!
-----------------------------------

@Ελενά μου, δεν είναι κάτι που δεν θεραπεύεται, απλώς είμαι για αποσυρση όπως είπα χιχιχιχιχι.....
Πρέπει να κάνω φυσικοθεραπείες και θα είμαι πάλι "περδίκι"..Ρ)
Καλή εβδομάδα και σε σένα!!!
------------------------------------

@Αχτίδα μου, που θα πάει θα σταθώ στα πόδια μου.....
Και εγώ την έφτιαχνα χρόνια με μόρφατ αλλά τελευταία χρησιμοποιώ φυτική κρέμα, όπως και στην συγκεκριμένη. Να έρθεις για κέρασμα!!! Φιλιά :))

Δημιουργία είπε...

Και πανω που ελεγα τι να κανω με την κομποστα ροδακινο που πηρα.Καλη και γλυκια εβδομαδα να εχεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥ είπε...

Παιδιά την έφαγα χθες και ήταν πολύ νόστιμη και ελαφριά.Φτιάξτε την και απολαύστε την.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...