Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009
ΝΤΡΟΠΑΛΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
Νοστιμότατο ορεκτικό, συνοδεύει τα κρεατικά μας και όχι μόνο.... Εμεις την τυροκαυτερή την τρώμε και στο ψωμάκι όλες τις ώρες, ή με κρακεράκια και στικς λαχανικών σαν dip!!!
Η συγκεκριμένη περιέχει πιπεριά Φλωρίνης και γι αυτό γίνεται κοκκινούλα. (Η φωτο δεν αποδίδει το πραγματικό της χρώμα).
Δοκιμάστε την!!
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
350 γραμ. φέτα μαλακιά
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1/3 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης απο βάζο
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε μέσα το μπούκοβο και το αφείνουμε να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματά του.
Στο μπλέντερ, βάζουμε το τυρί σε κομμάτια, το γιαούρτι και την πιπεριά.
Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο. Αν θέλουμε την τυροκαυτερή "πύραυλο", ρίχνουμε και το μπούκοβο μαζί. Εμείς που δεν μπορούμε τα πολύ καυτερά, σούρωσα το μπούκοβο και πρόσθεσα το ελαιόλαδο μόνο.
Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά σε ένα πολτό.
Δοκιμάζουμε και αν είναι πολύ αλμυρή, προσθέτουμε και άλλο γιαούρτι.
Αδειάζουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ και την διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!
-Αν θέλουμε κανονική τυροκαυτερή χωρίς την πιπεριά Φλωρίνης, τότε φτιάχνουμε την συνταγή παραλείποντάς την, προσθέτοντας όμως λίγο ξυδάκι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
16 σχόλια:
Tι μου κάνεις Εύη μου και ξεκίνησα από χθες νηστεία. Το μόνο που μου λείπει στη νηστεία είναι το τυρί γενικώς!!!!!!!Θα φτιάξω όμως ένα μπολάκι τα Χριστούγεννα και θα το φάω όλο μόνη μου!
είναι το αγαπημένο μου ορεκτικό
Μπράβο για τη συνταγή
Μας αρέσει η τυροκαυτερή και η ιδέα σου με το μπούκοβο είναι ότι πρέπει για μας που δεν τα θέλουμε και πολύ καυτερά! Καλή εβδομάδα Ευάκι!
Προσπαθούσα κι εγώ η ξανθιά να καταλάβω γιατί είναι ντροπαλή;-)
Ε ναι λοιπόν, θα σερβιριστώ κι εγώ από την ντροπαλή!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
ΠΩ ΠΩ!!!!ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
Την Παρασκευή έιχα τραπέζι 4 διαφορετικές εθνικότητες,είχα φτιάξει μια παρόμοια τυροκαυτερή...δεν έμεινε τίποτα!!!
δεν ξέρω, από ντροπή κοκκίνισε ή επειδή κάηκε και φούντωσε;
ωραία και ότι πρέπει για ουζάκι, κι εδώ στη Μακεδονία ξέρουμε από καυτερές, δεν έχουμε μονο μπούκοβο, έχουμε και πολλές ποικιλίες καυτερής πιπεριάς, ξέρει ο Θάνος, οπότε βγάλε και τσιπουράκι ερχόμαστε!!!!!!
Αγαπημενη του καλου μου, που την τιμα ιδιαιτερως.Αντε τωρα θα του φτιαξω και σπιτικη για να τον καλοπιασω.
Λίλα μου, καλή δύναμη, για την νηστεία!!! Θα την χρειαστούμε όλοι....
Το δυσκολότερο είναι να νηστεύεις και να μαγειρεύεις για άλλους αρτήσιμα!!!!
Και ο Θάνος έχει πρόβλημα με το τυρί, όλα τα άλλα δεν τον πειράζουν...
Προσοχή, μην πέσεις με τα μούτρα μετά την νηστεία, γιατί έτσι την πατάμε και μετά υποφέρουμε απο το στομάχι...
Φιλιά :)))
--------------------------------------
@Βικούλα, και σε εμας αρέσει αρκεί να μην είναι πολύ καυτερή!!!
Φιλάκια πολλά:))
------------------------------------
@Μεγαλομαμά μου, ομοιοπαθείς με τα καυτερά εεεεε; Αν δεν θες να είναι πολύ καυτερή, σούρωσέ το. Ετσι γίνεται όσο χρειάζεται, για να λέγεται τυροκαυτερή.
@Ελενάκι, δεν φταίς εσύ που είσαι ξανθιά...εεεεεε λάθος, που δεν το κατάλαβες ήθελα να πω..........χιχιχι
Φταίει η φωτο, δεν ξέρω πως αλλά το χρώμα της δεν βγήκε σωστό!!
Πάρε κριτσινάκια και όρμα......
Φιλάκια :)))
--------------------------------------
@Σκρουτζάκο, κόπιασε, να βγάλω και μπυρίτσα ή κρασάκι!!
Να σαι καλά, καλό βράδυ :)))
------------------------------------
@Allora, πολυεθνικό τραπέζι απ ότι κατάλαβα είχες!!! Τα πιάτα που ετοίμασες ήταν αντίστοιχα; Πες καμιά ιδέα....
Φιλάκια :))
@Γαστεροπλήξ μου, η τυροκαυτερή κοκκίνισε απο το μπούκοβο ενώ εμείς κοκκινίσαμε απο ντροπή που την τσακίσαμε σε μια μέρα.....:Ρ
Ξέρω τις καυτερές στη Μακεδονία, και τις αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι!!
Τσιπουράκι πάντως, βγάζω και σας περιμένω..........Φιλιά :))
--------------------------------------
@Δημιουργία μου, παλαιότερα και εγώ τα έτοιμα προτιμούσα. Ομως, αυτά τα ορεκτικούλια είναι τόσο εύκολα που δεν αξίζει να τα αγοράζουμε. Τα φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και τα προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας!!!
Καλό βράδυ :)))
Ωραία συνταγούλα για το χειμώνα που έρχεται.
Εκείνη ντρέπεται, εμείς που απλώνουμε χέρι καθόλου.
Φιλάκια.
Παιδια ωραια η τυροκαυτερη κι εγω με την βόρεια καταγωγή μου ξέρω την αδυναμία όλων των Θεσσαλονικιών και άλλων Μακεδόνων φίλων. Αλλά το στομάχι βάζει περιορισμούς....
Πάντως αυτήν την τιμήσαμε.....καθότι η Ευη γενικά μαγειρΕύη ελαφριά...
Ελπίζω να έμεινε λίγο να πάρω και εγώ ! Αγαπημένο ορεκτικό και μου άρεσε και εμένα ιδιαίτερα το κολπάκι με το μπούκοβο γιατί δεν είμαι των πολύ καυτερών.
@Thalassenia μου, με τα μούτρα πέφτουμε... μόνο χέρι απλώνουμε;
Οτι πρέπει το ορεκτικό, για μεζεδάκια, κρασάκι και τζάκι.... ;)
Φιλιά, φίλη μου :))
--------------------------------------
@Θάνο μου, μπορεί να είσαι Μακεδόνας, αλλά στα καυτερά που αγαπάει η Μακεδονία δεν...... Απο μακριά και αγαπημένοι χιχιχιχι
--------------------------------------
@Χρυσα μου, και εμεις, δεν, των πολύ καυτερών και έτσι την φτιάχνω με αυτό τον τρόπο και είμαστε μια χαρά!!
Φιλιά :)))
έφτιαξα την δικιά σου και τηντυροκαυτερη για μερακλήδες που διάβασα τις προάλλες και πράγματι δεν μπορώ να αποφασίσω ποια να φτιάχνω τις θέλω όλες!!!
Δημοσίευση σχολίου