Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010
ΛΑΒΡΑΚΙΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ
Δύο εύκολοι και γρήγοροι τρόποι, για να φτιάχνουμε τα λαβράκια μας. Τυλιγμένα σε λαδόκολλα, όπου κρατάνε όλους τους χυμούς τους και τα αρώματα και γίνονται πεντανόστιμα και υγιεινά.
Δοκιμάστε τα!!!!!!
Λαβράκια έτσι..............
λαβράκια
μάραθο ψιλοκομμένο
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
φέτες λεμονιού
πατάτες
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο
Καθαρίζουμε το ψάρι απο τα εντόσθια και τα λέπια. Ξεπλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Το λαδώνουμε ελαφρά και το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Γεμίζουμε την κοιλιά του με μάραθο και λίγο σκόρδο.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και απο πάνω στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Λαδώνουμε ελαφρά.
Κόβουμε σε εξαιρετικά λεπτές φέτες τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε πατάτες στην λαδόκολλα, τόσες ώστε να φτάνουν το μήκος και το πλάτος του ψαριού.Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με λίγη ρίγανη.
Ξαπλώνουμε πάνω στις πατάτες το λαβράκι και το χαράζουμε διαγωνίως σε 3 μέρη.
Στις χαρακιές, βάζουμε απο μία φέτα λεμονιού.
Περιχύνουμε το ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Τυλίγουμε την λαδόκολλα και μετά κλείνουμε και το αλουμινόχαρτο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα λαβράκια, που θα φτιάξουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30΄-40΄.
Οταν σερβίρουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Λαβράκια .......αλλιώς:
λαβράκια
ντομάτες σε φέτες
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ρίγανη
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλατοπίπερο
1 φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
Αναμειγνύουμε τον μαϊντανό με το σκόρδο, λίγο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε το ψάρι απο τα εντόσθια και τα λέπια. Ξεπλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Το λαδώνουμε ελαφρά και το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα μεγάλη και την λαδώνουμε ελαφρά.
Στρώνουμε επάνω μια σειρά απο φέτες ντομάτας, τόσες ώστε να φτάνουν το μήκος και το πλάτος του ψαριού.
Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού με το μίγμα του μαϊντανού και το ξαπλώνουμε πάνω στις ντομάτες.
Καλύπτουμε το ψάρι με φέτες ντομάτας και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σφιχτά και την τοποθετούμε σε ταψί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα λαβράκια, που θα φτιάξουμε.
Ρίχνουμε στο ταψί το κρασί και ψήνουμε τα λαβράκια στους 200 βαθμούς για 30΄-40΄.
(Την συνταγή την είχε παρουσιάσει πολλά χρόνια πριν στην τηλεόραση, η Τασία Δενδρινού και την φτιάχνω με μερικές τροποποιήσεις).
Καλή επιτυχία!!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ :))
πολυ ωραιο το λαβρακι και επειδη ειναι λιπαρο ψαρι ειναι και πολυ νοστιμο και οι δυο εκδοχες μου αρεσουν αλλα με τη ντοματουλα ερχεται ελαβρα πρωτη!!!
Με την τομάτα τα κάνω κι εγώ, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, από την ίδια συνταγή, από το βιβλίο της και το DVD.
Στο λαυράκι όμως προτιμώ ιχθυοτροφείου και όχι "αλανιάρικα".
Καλό απόγευμα.
Λατρεύω τα ψάρια κι έτσι κι αλλιώς!!!
Πεντανόστιμα θα είναι!!!!!
ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟΣ...Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ!!!
Κλεισμένα στην λαδόκολα διατηρούν όλους τους χυμούς τους!
Και οι δύο εκδοχές πολύ καλές!!
πολύ ωραίες Ευάκι και οι δύο σου εκδοχές, καταγραφονται !!
φιλια και καλό σ/κ
Μμμ και το έτσι και το αλλιώς μου άρεσαν φιλενάδα!! εγώ θα πάρω και απ τα δύο είμαι παμφάγο όπως ξέρεις:Ρ
Πολλά φιλιά!!
Και έτσι και αλλιώς βλέπω δυό υπέροχες συνταγές, μπράβο Εύη !!
Πολύ ωραίες και οι δυο εκδοχές...
Κατάλληλες και για δίαιτα!!! Μπράβο Εύη!!!
Ευχαριστω για τις δυο εκδοχες με το λαυρακι εγιναν υπεροχες.
Δημοσίευση σχολίου