Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΜΠΡΙΑΜ


Πριν το Πάσχα, λόγω νηστείας, έλεγα αμάν πότε θα φάμε λίγο κρεατάκι!!!
Μετά το Πάσχα λόγω αηδίας, λέω αμάν δεν θέλω να ξανακούσω τη λέξη κρέας!!!!!
Έτσι βρήκα αυτή την συνταγή της Χρύσας, για μπριάμ και είπα: "Εδώ είμαστε.... Ώρα για αποτοξίνωση!!"
Ακολουθήστε και εσείς τις οδηγίες της και θα έχετε ένα πεντανόστιμο φαγάκι.

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

2-3 κολοκυθάκια
2-3 μελιτζάνες
4-5 πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνα ψιλοκομμένη ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι , πιπέρι , δυόσμο

Πρώτα καθαρίζουμε τις μελιτζάνες , τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να φύγει η πικρίλα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τοποθετούμε τα λαχανικά μας σε γάστρα ή ταψί και βάζουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο δυόσμο ή ρίγανη.
Τέλος περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας ή καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 2-2.30' ώρες.
- Τα υλικά μπορούμε να τα αυξομειώσουμε ανάλογα με το τί μας αρέσει.
- Εγώ το έψησα σε πήλινη γάστρα, γι αυτό ελέγξτε νωρίτερα το φαγητό, αν ψηθεί σε άλλο σκεύος.
- Για να σκεπάσουμε το ταψί, αντί για αλουμινόχαρτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια λαδόκολλα καλά βρεγμένη και στραγγισμένη.
- Δεν χρειάζεται επιπλέον νερό γιατί θα βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους.
Καλή επιτυχία!!!!

Χρύσα



Share

12 σχόλια:

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Το φαγάκι αυτό για να γίνει πιο λαχταριστό, απαιτεί φετούλα τυράκι, φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι για βούτες και οπωσδήποτε παγωμένες μπύρες!!!!!!!
Συμφωνείτε; :)))

apinkdreamer είπε...

ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου φαγητα! δεν ειχα σκεφτει ποτε να το κανω στη γαστρα!!!υπεροχη ιδεα!!!

mia maria είπε...

Αλήθεια και εγώ στη γάστρα δεν το έχω κάνει ποτέ. Μας αρέσει όμως τόσο πολύ το μπριάμ!
Καλή εβδομάδα!

Magda^_^ είπε...

Μμμμμ μπριάμ!!! Φανταστικό το κάνατε!!

Lila Xagorari είπε...

Aγαπημένο φαγάκι το μπριάμ σε όλη την οικογένεια, συνήθως από τεμπελιά το φτιάχνω στην κατσαρόλα, θα δοκιμάσω και την γάστρα όμως!

( fortounata) είπε...

μόλις μπεί η άνοιξη,ψάχνουμε όλες να μαγειρέψουμε λαχανικά.πάντως το τουρλού (μπριάμ)το έκανες καταπληκτικό.καλή εβδομάδα.

Pansofix είπε...

ακουσα μεθυσμενο μπριαμ και η περιεργεια μου εκτοξευτηκε... το λατρευω... καλη βδομαδα!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μπράβο, τέλειο!!!
Την Παρασκευή το είχα φτιάξει, για τον ίδιο ακριβώς λογο.
Σιχαθήκαμε τα κρεατικά.

Θα το ξαναφτιάξω με τη δική σου πρόταση ...μεθυσμένο και στην πήλινη γάστρα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

painter είπε...

Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φαγητό, μαζί με τα γεμιστά!!!

Δεν έχω δοκιμάσει να το μεθύσω... θα το τολμήσω όμως.

Φιλιά, καλό απόγευμα!!!

Αλεξάνδρα είπε...

Tρελαίνομαι για αυτό το φαγητό ξεμέθυστο και μεθυσμένο :))

Μπράβο στη Χρυσα και σε εσένα Ευάκι μου!!!
Φιλάκια!

ellxrys είπε...

Χαίρομαι που σας άρεσε το μπριάμ, αγαπημένο φαγάκι όπως και αν γίνεται!
Εύη βάζω το φαγητό και περιμένω τις μπύρες !!
Να το δοκιμάσετε και στην γάστρα , το κρασάκι είναι που κάνει την διαφορά.

Και λοιπόν;E allora? είπε...

θα βάλω κι εγώ κρασί την επόμενη φορά να δοκιμάσω :)))

καλό βράδυ
χχχ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...