Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Τορτελίνια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας.
Τα τορτελίνια κυκλοφορούν στην αγορά γεμιστά με τυρί, σπανάκι ή κρέας. Η επιλογή είναι δική σας, ανάλογα με τις ορέξεις σας....
Μαγειρέψτε τα και καλή σας όρεξη!!!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

1 πακέτο τορτελίνια 250 γραμ.
150 γραμ. τυρί gouda ή κασέρι τριμμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
1 καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
3-4 ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βασιλικό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
λίγη ζάχαρη
2-3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
λίγη μαργαρίνη (προαιρετικά)

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τ' αφήνουμε για λίγο να σωταριστούν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, (αν είναι κονσέρβας τα στραγγίζουμε καλά) και την πιπεριά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στο multi, βάζουμε τις ντομάτες, το καρότο, τον μαϊντανό και το βασιλικό και τα αλέθουμε.
Ανακατεύουμε μέσα στο multi και τον πελτέ και περιχύνουμε τα μανιτάρια με το μίγμα ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και το νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄.
Κατόπιν, ρίχνουμε στην σάλτσα το γάλα εβαπορέ και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5΄.
Η σάλτσα μας δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, να είναι σχεδόν με το λάδι της. Αν τυχόν δεν έχει τραβήξει τα υγρά της, προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να δέσει.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα τορτελίνια για 5΄. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στα τορτελίνια τη σάλτσα ντομάτας.
Απο τα τυριά, κρατάμε 1-2 χούφτες για το γαρνίρισμα και τα ρίχνουμε κι αυτά στα τορτελίνια.
Προσθέτουμε και το ζαμπόν και το μπέικον ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ (25 εκατ.), ρίχνουμε τα τορτελίνια και τα στρώνουμε με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε τα τορτελίνια με τα τυριά που κρατήσαμε και βάζουμε 2-3 κομματάκια μαργαρίνης απο πάνω (προαιρετικά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30΄-40΄ έως ότου ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να μισοκρυώσει για να κόβεται καλύτερα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!




Share

19 σχόλια:

Αλεξάνδρα είπε...

Αντε τώρα να φας φακές μετά από αυτό....

Πολύ ωραίο το φαγητό σου Εύη μου!!!
Να θυμηθώ να πάρω τορτελίνια το απόγευμα γιατί νομίζω μου τελείωσαν...

( fortounata) είπε...

μμμμ!!!!και τα παιδιά μου τρελλαίνονται για τορτελίνια.

Pansofix είπε...

πολυ λαχταριστο φαγητο να χα ενα κομματι θα το τσακιζα επιτοπου!!!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασες την σκέψη μας σήμερα,μόνο που το άλλο μισό τα φτιάχνη με κρέμα γάλακτος . Θα τα γονατίσω σήμερα.
Καλησπέρα από Πειραιά.

Manya είπε...

Giasoy Evy,

Ego ime i Manya ap to "manya-mykitchenstories.blogspot.com"

Vrika to blog sou, by accident ke mou aresi para poli. Yum! Kali epitihia se oti kanis.

Cheers!

Thalassenia είπε...

Ευτυχώς έφαγα και ήρθα.
Μη μας κολάζεις με τέτοια πράγματα.
Θα στείλω όμως το γιό μου.

Φιλιά θαλασσένια.

Lila Xagorari είπε...

Τι ωραίο και νόστιμο φαγητό!!!!!!
Καλό απόγευμα!!!

Asteri (Maria) είπε...

Μια μερίδα στο τρίαααααααααααααααα χεχε

Φιλιά
Καλό απόγευμα

The Dark Chef είπε...

Ωραίο φαγητό! Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα ζυμαρικά? Το γάλα εβαπορέ μέσα στη σάλτσα ντομάτας μου φαίνεται λίγο περίεργο μόνο... Το προσθέτουμε για κάποιο λόγο?
Όχι ότι θα ασχημαίνει τη γεύση του φαγητού βέβαια...

Magda^_^ είπε...

Ox αμάν! Είναι απίθανο φαγητό! Και είμαι και μακαρονού...:):):)
Και η φώτο σας σκίζει!!

ellxrys είπε...

Συνήθως τα τορτελίνια τα κάνω με άσπρη σάλτσα , την επόμενη φορά θα τα δοκιμάσω και έτσι, φαίνονται πολύ λαχταριστά !!!

elen είπε...

Μιαμ μιαμ ωραίο φαγάκι!!! Μπαίνει στα υπ όψιν. Πολλά πολλά φιλάκια φιλεναδίτσα μου:)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραία ιδέα μαγειρεμένα έτσι και θα σερβίρονται και όμορφα!!
Φιλιά Ευάκι!!

mia maria είπε...

Δεν έχω κάνει ποτέ τορτελίνια με ντομάτα όλο άσπρα τα κάνω! Πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγάκι, θα το φτιάξω οπωσδήποτε!

Μarion, είπε...

Τρελλαίνομαι για τορτελίνια. Μου αρέσουν αλλά στο σπιτι (όλως περιέργως) τα παιδά μου δεν τα πολυτρώνε...
Αλλά κι εγώ μονο με άσπρη σάλτσα τα κάνω...ωραία ιδέα Εύη :))

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ωραίο φαγάκι, αλλά αν το τορτελίνι δεν είναι σπιτικό δεν το τρώμε, ιδιοτροπίες είναι αυτές, φαίνονται δελεαστικότατα

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Χαίρομαι που σας άρεσε το φαγάκι!!
Συνήθως οι περισσότεροι τα τορτελίνια τα τρώμε με κρέμα γάλακτος.
Αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος, εξίσου νόστιμος....
Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να το ευχαριστηθείτε!!!
Φιλιά :))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@ Μanya, καλωσόρισες!!
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που ένα "ατυχημα" (χιχιχι) σε έφερε στην κουζίνα μου!!
Ελπίζω να τα λέμε συχνά, καλή επιτυχία και στο δικό σου @σπιτικό!!!
Φιλιά :))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

@Dark chef το γαλατάκι το βάζουμε όπως και την κρέμα γάλακτος, γλυκαίνει το φαγητό και το βοηθάει να δέσει. Απλά συχνά εγώ, αντικαθιστώ την κρέμα με γάλα...
Βέβαια, αν κάποιος επιθυμεί, δεν το προσθέτει.
Φιλιά :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...