Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


Ενώ ο καιρός δεν λέει να κρυώσει για να αρχίσουμε να καταναλώνουμε σουπίτσες, εμείς τις αρχίσαμε φέτος λόγω κρυολογημάτων... Και μιας κι αυτή την περίοδο δεν τρώμε κρέας, φτιάχνουμε ψαροσουπίτσες.
Τέλειες, πεντανόστιμες και πολύ δυναμωτικές, όπως και όλες οι σούπες άλλωστε.

Για την ψαρόσουπα χρειαζόμαστε:

1- 1 1/2 kg ψάρια για σούπα (ροφό, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο)
1 κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη ντομάτα
3-4 καρότα
3-4 κολοκυθάκια
5-6 πατάτες
1/2 ματσάκι σέλινο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
χυμό λεμονιού

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε κύβους.
Καθαρίζουμε και χαράζουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι.

Σε μια χύτρα ρίχνουμε 2 λίτρα νερό.
Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά, το σέλινο, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Βράζουμε για 5΄.
Κατόπιν, βάζουμε καθαρισμένα τα ψάρια και ελαφρώς αλατισμένα σε καλάθι ατμού.
Το τοποθετούμε πάνω απο τα λαχανικά, κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για άλλα 5'-7΄ λεπτά.

Σε κανονική κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν.
Κατόπιν, βγάζουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και βάζουμε να βράσουν τα ψάρια στο ζωμό.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό για να είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχουν κοκκαλάκια.

Μέσα στο ζωμό, ρίχνουμε λίγα απο τα λαχανικά μας και τα πολτοποιούμε με τη ράβδο-μπλέντερ. (Αν δεν έχουμε, στο multi, με λίγο ζωμό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα). Μ' αυτό τον τρόπο χυλώνει καλύτερα η σούπα μας.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας και καθαρισμένα τα ψάρια.
Σερβίρουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

- Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε ξεχωριστά σε μια πιατέλα τα ψάρια με τα λαχανικά απο την σούπα.
- Επίσης, αν θέλουμε μπορούμε να αυγοκόψουμε την σούπα.
- Αν κάποιοι στην οικογένεια δεν τρώνε τα λαχανικά, μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε όλα και να τα προσθέσουμε στην σούπα. Ετσι καταναλώνονται χωρίς να το καταλάβουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!




Share

8 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Παρότι δεν της πολυτρώω γενικότερα τις σούπες, έχω αρχίσει σιγά-σιγά και της τρώω :)
Ωραιότατη η σούπα σου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αν και ο καιρός δεν ευνοεί ιδιαίτερα, εγώ θα σερβιριστώ ένα μεγάαααλο πιάτο από την αγαπημένη μου σούπα!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

painter είπε...

Ευάκι, που είσαι καλέ??? Πόσο καιρό έχω να σε δω??? Μου έλειψες...

Η ψαροσουπίτσα... μούρλια, μ' αρέσει πολύ!

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε

mia maria είπε...

Πολύ ωραία η σουπίτσα σου και για εμάς απαραίτητη μια και είναι ο μόνος τρόπος που τρώνε ψάρι τα παιδιά!
Καλό Σ/Κ!

Ανώνυμος είπε...

Tωρα με το κρυο ηταν οτι πρεπει: υγιενη και θρεπτικη! την εφτιαξα και εβαλα και μπολικο πιπερι!

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Χαιρομαι που σας άρεσε, τώρα με τις ιωσεις και τα κρυώματα είναι ότι πρέπει!!!
Καλή χρονια σας εύχομαι!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ.
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς λόγω του χοντρού πατου που εχει η χύτρα.Γιατι δε δοκιμάζετε να μαγειρέψετε την σούπα στην κατσαρόλα μια φορα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...