Μιας και το blog μας ξεκίνησε πάλι δυναμικά, σήμερα που γιορτάζει ο σύζυγός μου θέλω να σας κεράσω !!
Είναι ένα γλυκάκι σαν τούρτα ανοιχτή, πολύ πολύ νόστιμο. Την ιδέα, την πήρα από μια ρουμάνικη σελίδα και έκανα τις δικές μου αλλαγές. Εύχομαι να σας αρέσει και να το δοκιμάσετε. Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν!!!!!!
Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:
Για το παντεσπάνι:
125 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κ.σ . κακάο
3 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
3/4 φλυτζάνας ζάχαρη
1 φλυτζάνα νερό
Για την κρέμα:
450 γρ. γάλα
5 κ.σ . σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. καρύδα τριμμένη
1 βανίλια
Για το γλάσσο:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ κακάο
1 μικρό γάλα εβαπορέ (170γρ.)
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το παντεσπάνι.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, το γάλα και τέλος το αλεύρι και την βανίλια.
*(Το μίγμα είναι λίγο πιο σφικτό από του κέικ).
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 με 30'.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 με 30'.
Βράζουμε το σιρόπι για 5'.
Οταν κρυώσει το γλυκό μας ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το σιμιγδάλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει μια βράση ρίχνουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα και την βανίλια.
Μόλις λιώσει το βούτυρο αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα και την βανίλια.
*(η κρέμα πριν ρίξουμε το βούτυρο δεν πήζει όπως ο άλλες κρέμες είναι λίγο πιο αραιή)
Μόλις κρυώσει η κρέμα μας την βάζουμε πάνω από το παντεσπάνι που το έχουμε σιροπιάσει.
Τέλος, για το γλάσσο, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το κακάο καλά. Περιχύνουμε την τούρτα μας και γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο.
Τέλος, για το γλάσσο, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το κακάο καλά. Περιχύνουμε την τούρτα μας και γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Χρύσα
10 σχόλια:
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ και να είστε πάντα χαρούμενοι!!!
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ, ΚΑΛΟΧΡΟΝΟΣ και ΥΓΙΗΣ!!!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Χρυσουλίνι μου, χρόνια πολλά να τους χαιρόμαστε. Εσύ τον σύζυγό σου και εγώ τον αδερφούλη μου!!!!
Να ναι πάντα καλά.
Το γλυκάκι σου όπως πάντα πρωτότυπο.
Φιλάκια πολλά :)))
Χρονια πολλά σε ολους τους εορταζοντες!!!
Τελεια πρεπει να ναι η τουρτα...
Φιλια
Χρόνια πολλά και καλά!
Είμαι καθυστερημένη, αλλά οι ευχές πάντα πιάνουν!!!
Καλημέρα!!!
Πολύ ωραίο αυτό το σοκολατένιο γλυκό και η κρέμα καρύδας άκρως ενδιαφέρουσα!
Να τον χαίρεσαι τον σύζυγό σου, πάντα αγαπημένοι να είστε και καλώς blogoεπέστρεψες γλυκά και δυναμικά! :)
Χρόνια πολλά, να τον χαίρεσαι! Τέλειο το γλυκάκι:)
Πολυχρονος ο καλος σου, να τον χαιρεσαι.
Χρόνια σας Πολλά, θα στείλω μιά φίλη μου να πάρει το κέρασμα :-)
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας !!
Εύη μου να χαίρεσαι και εσύ τον αδερφό σου.
Και εγώ το βρήκα ενδιαφέρον και πρωτότυπο το γλυκάκι γι αυτό και το έφτιαξα .
Cummulus πές μου πότε θα στείλεις να πάρουν το κέρασμα για να φτιάξω κανούργιο , αυτό τέλειωσε :))
Τελείωσε μπου-χου-χου!
Δημοσίευση σχολίου