Ένα εύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό, νηστίσιμο μεν αλλά ότι καλύτερο και για να συνοδεύσουμε ψητά κρέατα.
Λοιπόν, βάζω την σαλάτα και το παγωμένο ουζάκι, βάλτε εσείς την καλή σας διάθεση και κοπιάστε!!!!
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
4 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή αν δεν διαθέτουμε τις ψήνουμε στο γκρίλ ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα, μέχρι να καεί η φλούδα τους.
Κατόπιν, τις καθαρίζουμε προσεκτικά κάνοντάς τους μία κάθετη σχισμή.
Παίρνουμε όλη την ψίχα, αφαιρούμε όσα περισσότερα σπόρια μπορούμε και την βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι, τις κόβουμε ελαφρά. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
Παράλληλα, ψήνουμε ελαφρά και τις πιπεριές. Τις τυλίγουμε όπως είναι ζεστές με μεμβράνη για να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριά Φλωρίνης απο βάζο.
Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους, αφαιρώντας τα σπόρια και την αφήνουμε για λίγο σε σουρωτήρι, ελαφρά αλατισμένη για να βγάλει τα υγρά της.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ψιλοκομμένα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι όσο θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου