Δευτέρα 18 Απριλίου 2011
Η ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Την Μ. Εβδομάδα τηρείται αυστηρή νηστεία ακόμα και το Μεγάλο Σάββατο, όπου είναι και το μόνο Σάββατο του έτους που, σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας, δεν καταλύεται το ελαιόλαδο.
'Ετσι, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με το ταχίνι και το λάδι του.
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση για τον οργανισμό μας. Καλό θα ήταν να το καταναλώνουμε και εκτός νηστείας.
Δυστυχώς, δεν αρέσει σε πολλούς η γεύση του. Μπορούν όμως να το καταναλώνουν μέσα απο τον χαλβά αλλά και σε ταχινόπιτες, όπου εκεί δεν είναι τόσο έντονη η γεύση του.
Σήμερα όμως σερβίρουμε ταχινόσουπα, για όσους αγαπούν το ταχίνι.
Κοπιάστε!!!!!!
Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:
1 κούπα αστράκι ή πεπονάκι ή ρύζι
10 κούπες νερό
λίγο κρόκο Κοζάνης (προαιρετικά)
λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
αλάτι
7 κουταλιές σούπας ταχίνι
χυμό και ξύσμα λεμονιού
Βάζουμε το ζυμαρικό μας να βράσει σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε λίγο σαφράν ή κρόκο και λίγο σκόρδο.
Όταν μαλακώσει θα πρέπει να έχει νεράκι η κατσαρόλα και να μην είναι πολύ πηχτή η σούπα, διότι το χρειαζόμαστε για το ταχίνι. Εξάλλου, η σούπα όσο κρυώνει πήζει.
Χτυπάμε στο multi το ταχίνι, με το χυμό λεμονιού και με νερό ζεστό απο την κατσαρόλα τόσο, ώστε να φτιάξουμε μία ρευστή κρέμα.
Περιχύνουμε την σούπα μας με το ταχίνι ανακατεύοντας συνεχώς και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Το ταχίνι δεν πρέπει να βράσει γιατί κόβει.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με ξύσμα λεμονιού, που πραγματικά την αποθεώνει την ταχινόσουπα!!!!
Υπομονή, λίγες ημέρες έμειναν ακόμη.......
Καλή και ευλογημένη Μ. Εβδομάδα!!!!!!
Ετικέτες
Ζυμαρικά - Ρύζια,
Κυρίως Πιάτο,
Μαγειρική,
Νηστίσιμα,
Πασχαλινά,
Σούπες,
Συνταγές
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου