Mετά απο πάααρα πολύ καιρό απουσίας μας από την κουζίνα αυτή , είπαμε να σας γλυκάνουμε λίγο και να σας καλοπιάσουμε έτσι ώστε να μας συγχωρήσετε, που σας αφήσαμε νηστικούλια!!!
Αφιερώνουμε λοιπόν σε όλους σας, αυτό το πανεύκολο γλυκάκι με μπισκότα, κρέμα και μηλαράκι.
Δοκιμάστε το!!
Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
3-4 μεγάλα μήλα
1 πρέζα κανέλα
γάλα (όσο χρειάζεται για να φτιαχτεί η
κρέμα)
τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα
1 σαντιγύ
Για το σιρόπι
Για το σιρόπι
1 φλυτζάνα ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας κακάο
2 κουτ.της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
300 ml νερό
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε
ένα κατσαρολάκι και βράζοντάς τα για 5'. Κατόπιν το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και
το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ρουφήξουν τα
μπισκότα το περισσότερο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής ανάλογα με τις οδηγίες και την στρώνουμε από πάνω.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε λίγη κανέλα αν θέλουμε και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το τριμμένο μήλο πάνω από την κρέμα.
Χτυπάμε την σαντιγύ που διαλέξαμε και την στρώνουμε πάνω από το μήλο.
Πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής ανάλογα με τις οδηγίες και την στρώνουμε από πάνω.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε λίγη κανέλα αν θέλουμε και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το τριμμένο μήλο πάνω από την κρέμα.
Χτυπάμε την σαντιγύ που διαλέξαμε και την στρώνουμε πάνω από το μήλο.
Πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Χρύσα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου